CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A férfiak is elkezdték
 
Hétfőn kora este egy könnyed kis átmozgató edzéssel megkezdte a felkészülést a bajnoki idényre a Soproni Ászok-SMAFC férfi kosárlabdacsapata.
Szalai János együttese teljes játékoskerettel látott munkához. A Krasznai-csarnokban, a felkészülés rajtjánál ott volt a rutinos Walke Károly, a tavaly a SMAFC
menetelésében főszerepet vállaló három kosaras, Mogyorósy Szilárd, Palotai Péter és Preiner Gábor. A 209 centi magas center, Sallay Gábor az Ászoktól távozott és most Szombathelyről, a Falco együttesétől tért vissza, Pojbics Szabolcs pedig a SMAFC-ból tett egy éves paksi kitérőt, hogy visszatérhessen az immáron egyesített soproni együtteshez.Bemutatkozott társainak a hatalmas termetű, 213 centi magas litván center, Antanas Vilcinskas, és ott volt a foglalkozáson az egyelőre kéthetes próbajátékra érkezett másik ex-szegedi kosaras, a színesbőrű amerikai Darecko Rawlins.
A fiatalok  közül Gombás Gábor a junior válogatott szlovéniai Eb-selejtezőjméről egy svájci fiúval történt ütközés eredményekén jókora turbánnal a fején érkezett az első edzésre, de mivel egész nyáron edzett a korosztályos tornára készülve, most kapott egy hét szabadságot. Rajta kívül Balogh Gergő, Körtélyesi Gergely, Posch Barnabás egészíti ki az első csapat keretét. A csapat a héten napi két edzéssel készül Sopronban, a Krasznai-csarnokban, illetve az erdőben, némi hegyi futássall. A jövő héten Szombathelyen edzőtáborozik  majd a társaság. Ez Szalai mester szerint azért fontos, hogy kikerülve a megszokott környezetből együtt legyen és összerázódjon a társaság.
Az első edzést megelőzően a vezetőség megbeszélést tartott, amelyen kiderült: az idei évadra a cél a gond nélküli, biztos bentmaradás.

A kupasiker az Eb-re kvalifikált
 
A múlt hét végén a Miskolc melletti Komlóstetőn rendezték a Mountain Bike Four Cross szakágában a Magyar Kupa sorozat utolsó versenyét, amelyen Prájczer Péter, a soproni Heavy Tools klub versenyzője megismételte a közelmúltban Veresegyházán elért sikerét. Ez azt jelenti, hogy összesítésben megnyerte a Magyar Kupát.
A győzelem a dicsőségen túl azt is jelenti, hogy Prájczer ezzel a diadallal automatikusan tagja lett az augusztus második felében az ausztriai Grazban rendezendő
Mountain Bike Európa-bajnokságoninduló magyar válogatottnak.
Addig még a magyar bajnokság vár Prájczerre, mégpedig Komlón.
A Cross Country szakág két soproni képviselője a múlt hét végén Ausztriában állt rajthoz. A Jennersdorfban rendezett nemzetközi viadal az osztrák kupasorozat egyik állomása volt, és az osztrákok számára Eb-válogató. A rendező osztrákok mellett német és olasz versenyzők is voltak a mezőnyben. A két soproni kerékpáros remekül versenyzett, Horváth Csaba a legjobbak között a kiváló 4. helyet szerezte meg, míg a senior kategóriában Bőhm Lajos az előkelő 6. helyen zárt.
B.L.



2003. augusztus 06., szerda 09:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület