CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Csak a nők

NBI A CSOPORT NŐI MÉRKŐZÉSEK


GYSEV-RINGA - OSC 87:35 (42:16)


A mérkőzés kevés örömet hozott az igazi játékot kedvelőknek, mert olyan különbség volt a két csapat között, hogy még edzőmérkőzésnek is jobb ellenfelet választ magának valaki. Pihentetni lehetett a kissé fáradt játékosokat, mint Béres és Mandics és a klasszis irányító, Poto is csereként keveset játszott. Persze az ilyen mérkőzések abból jók, hogy az egyébként keveset szereplő játékosokat ki lehet próbálni és játéklehetőséget biztosítani számukra. Ezen a mérkőzésen is ez történt és a máskor főleg a cserepadon üldögélő játékosok remekül megállták helyüket és rekordot döntöttek a kapott pontok számát illetően. Donkó a mezőnyből megmutatta, hogy eredményes is tud lenni, Hollósy középtávolról szép tempókat dobott és a palánk alól Vilipics és Radnóty nem csak eredményes volt, de a lepattanó labdákat is nagy számban összeszedték, ami egy igen fontos eleme a kosárlabda játéknak. Ezen kívül annak lehetett örülni, hogy sportszerű volt a mérkőzés és nem sérült meg senki sem.

A GYSEV-RINGA kosárszerzői: DONKÓ 20/9, Eördögh 6/3, Dénes 8/3, RADNÓTY 10, VILIPIC 17, HOLLÓSY 16, Csontos 4.

PETŐFI NYOMDA KKC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 53:54 (30:25)


Az utóbbi években a Postás csapata nem tudott győzni Kecskeméten, emiatt különös jelentősége volt ennek a mérkőzésnek. Most már elmondhatjuk, hogy a győzelem nagyon fontos volt, mert az alapszakasz végén nagyon hiányozhat az év közben elhullajtott néhány pont.

A mérkőzés alacsony pontszáma a hatalmas küzdelmet mutatja, ami végig jellemezte a párharcot. A mérkőzés elején a vendégek sok biztosnak látszó helyzetet hibáztak el, amiből a hazaiak erőt merítettek és már 10 ponttal is elhúztak. A félidő végére sikerült felére csökkenteni a hátrányt. A második félidő elején is a kecskemétiek tartották előnyüket, amikor Bíró és Fodor feljavult és ketten megfordították az eredményt. A hajrában felváltva vezettek a csapatok és már csak másodpercek voltak hátra, amikor 2 pontos soproni vezetésnél a kecskeméti Dzsuver jutott két büntetőhöz. Szerencsénkre csak egyiket dobta be és így megmaradt az egy pontos előny, ami a Postás hölgyek győzelmét jelentette.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói: Delmis 4, Szenes 3/3, FODOR 8, Ambrus 8, Bakai 7, BÍRÓ 18, Szemerédi 6.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS


DOMBÓVÁRI VMSE - SOPRONI ÁSZOK KC 75:61 (43:35)


Sajnos ezen a mérkőzésen sem tudott nyerni a soproni csapat. Az elmúlt hetek mélyrepülése folytatódik és jelentős javulásnak kell történnie, hogy mérkőzést tudjanak nyerni ebben a kiélezett küzdelemben. Most Cvetkovic megcáfolta eddigi önmagát és a pontszerzés mellett a védekezésben, a lepattanó szerzésben is jeleskedett. Sajnos a mezőnyből nem tudták hozni a pontokat a bedobók és Alexe továbbra is adós maradt a tőle várt 20 pont körüli kosárszerzésben. A hazaiak nagyon jól dobtak és a félidőre már 8 pontos előnyt szereztek. Az természetes, hogy minden csapat "érzi" a hazai palánkot, gyűrűt és pontos dobásokkal segíti csapatát, ezzel a soproni játékosok még adósak.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, hiszen a dombóváriak továbbra is pontosan dobtak és növelték előnyüket. Az Ászok áttért az alakuló zóna védekezésre, de ez sem segített. Sajnos a vendégeken a fáradtság jelei mutatkoztak. A sérüléséből felépült Kováts ügyese játszott, triplát dobott és labdákat szerzett, de ezen a napon ez sem segített az enerváltan játszó soproniako.<>br*
A Soproni Ászok KC kosárdobói: Radovics 3/3, Alexe 6, CVETKOVIC 25, GREEN 15/3, Stan 9, Kováts 3/3.

NBI B CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS


NAGYKANIZSAI DKGG EAST - SMAFC-ROTO ELZETT 80:70 (34:41)


Sok jó játékos található a nagykanizsai csapatban, főleg pályafutásuk befejező szakaszában lévők, akik még egy-egy mérkőzésre felszívják magukat vagy amíg a tüdő bírja és ez sok esetben el is dönti a mérkőzést. A főleg Zalaegerszegről érkezett játékosok jó nevű együttest alkotnak és úgy is indult a mérkőzés, hogy sima hazai győzelem születik. Ekkor azonban a vendég soproni egyetemisták elkapták a fonalat és gyors indításokkal átvették az előnyt. Az első félidő alapján már a győzelemben hihettek, sajnos azonban a második félidőben már nem tudták megismételni az első félidei teljesítményt. Ekkor a hazaiak beálltak zóna védekezésre és a kinti dobások célt tévesztettek a soproniaknál, ami a rutint hozta helyzetbe és a nagykanizsaiak éltek a lehetőséggel és megfordították a mérkőzés állását.

A SMAFC-ROTO ELZETT kosárdobói: POJBICS 22, Kotlik 4, Palotai P. 3, Molnár 2, Mogyorósy 18, Szlávik J. 3/3, Vavra A. 11, Vavra P. 4, Palotai B. 3/3.



1999. szeptember 27., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület