CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Ágfalván elvi építési engedélyt adtak ki szálloda és élményfürdő, valamint 1200 személy befogadására alkalmas üdülőfalu létesítésére. A 3 milliárd Ft-os beruházás előkészítése már folyamatban van.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

Sopron város kezdeményezésére a helyi kisebbségi önkormányzatok szervezésében Nemzetiségi Fesztivált rendeznek Sopronban augusztus 22-én, pénteken. A Fő téren zajló esemény illeszkedik abba a koncertekből, zenés előadásokból, toronyzenéből álló programsorozatba, amelynek célja a belváros életét mozgalmasabbá tenni, oda hétvégeken látogatókat vonzani. A rendezvény lehetőséget nyújt a a bolgár, a cigány, a görög, a horvát és a német kisebbségi önkormányzatok kulturális és gasztronómiai bemutatkozására.

Véradás: ma 16.00-19.00 között Iván, Csáfordjánosfa és Répceszemere segítőkész polgárait várják véradásra az iváni Általános iskolába.

A Röhnisch-Foton Sopron - amely nem jogutódja a csődbe ment Soproni Postásnak - nem szerepelhet a a 2003/2004-es NB I-es női kosárlabda bajnokságban. A soproniak beadványt intéztek a ligához, amelyben kérték, hogy indulhassanak az A-csoportban, de ezt a kérést tegnap a Szolnokon ülésező kosárlabdázók Női Hivatásos Alszövetsége nem tudja teljesíteni, mivel a liga a szabályok értelmében a kieséses-feljutásos rendszer szerint működteti a bajnokságot, ez a csapat viszont semelyik bajnokságban nem szerepelt legutóbb, tehát nincs joga rajthoz állni. Füzy András rádiónknak elmondta, hogy nem adják fel, a csapat együtt van és keresik az indulási lehetőséget.

Modern, számítógépes rendszert építenek ki a belépők és a távozók regisztrálására a soproni vas Villában. Az új tanévtől csak mágneskártyával rendelkező tanulók és dolgozók léphetnek az intézménybe. A rendszer kiépítését egy budapesti cég ajánlotta fel, az iskolát csak a mágneskártyák költsége terheli.

A fertődi Esterházy-kastély főhomlokzatánál megkezdődtek az állványozási munkák. A nyolc-tíz évig tartó kastélyrehabilitáció tervezett harmincmilliárd forintjából idén 350 milliót költenek a renoválásra. A kulturális kormányzat aláírta a hazai műemlékvédelem idei legnagyobb beruházásáról szóló megállapodást a kivitelező cégek képviselőivel.

Új vezetője lesz a Magyar Turizmus Rt Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának. A jelenlegi igazgató augusztus 15-ig marad posztján. A vezetői állást valószínűleg megpályáztatják, de az is előfordulhat, hogy az Országos Igazgatóság pályáztatás nélkül felkéri a számára megfelelő szakembert.

Fokozott vadveszélyre intenek a szakemberek, mert megkezdődött az őzek násza, amely augusztus közepéig tart. A statisztikai adatok szerint a vadgázolások tíz százaléka megyénkben történik.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület e hónapban kétszer várja megfigyelésre az érdeklődőket. Augusztus 9-én napnyugta után a Perseida meteorrajt a Várkerületről, 27-én a Földközelbe került Mars bolygót a Lővér kempingből csodálhatják az Egyesület távcsövein keresztül. A meteorraj "sűrűjébe" egyébként augusztus 13-án kerül Földünk, a vörös fényű Mars augusztus közepétől már látható a déli égbolt alján.



2003. augusztus 07., csütörtök 12:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület