CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Az Irsai Olivér szedésével megkezdődött a szüret a Soproni Történelmi Borvidéken. A termelők szerint kiváló minőségű és jó mennyiségű termés várható, amennyiben a következő hetekben lesz csapadék a térségben. A szőlősgazdáktól várhatóan a tavalyinál magasabb áron veszik át a szőlőt.

Négysávos lesz a 84-es főút soproni határátkelő előtti másfél kilométeres szakasza. Az út bővítése a megnövekedett teherforgalom miatt vált szükségessé, hiszen a kétsávos úton várakozó kamionok balesetveszélyessé tették ezt a részt. A munkálatok egyelőre nem okoznak fennakadást az átkelő forgalmában. A másfél kilométeres, kibővített útszakasz a jövőben része lesz a tervezett M9-es autóútnak is.

A hét végén kezdetét vette az immár évtizedes múltra visszatekintő madárgyűrűzés a Fertő tó keleti partján. A szakemberek arra számítanak, hogy a várhatóan több ezer meggyűrűzött madár között ritka fajok is felbukkannak majd.

Sopron város kezdeményezésére a helyi kisebbségi önkormányzatok szervezésében Nemzetiségi Fesztivált rendeznek Sopronban augusztus 22-én, pénteken. A Fő téren zajló rendezvény lehetőséget nyújt a bolgár, a cigány, a görög, a horvát és a német kisebbségi önkormányzatok kulturális és gasztronómiai bemutatkozására.

Az illetékes szakhatóságok részvételével megtörtént a zeneiskola épületegyüttesének műszaki átadása, így megkezdődhetett a költözés a Szélmalom utcai székhelyre. Az épület átalakításának költségei meghaladták az 500 millió forintot.

Ágfalván elvi építési engedélyt adtak ki szálloda és élményfürdő, valamint 1200 személy befogadására alkalmas üdülőfalu létesítésére. A 3 milliárd Ft-os beruházás előkészítése már folyamatban van.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

Pattintott kőeszközök és égetett korsók maradványai kerültek elő a soproni határátkelőnél folyó régészeti feltárás során. A július végén kezdődött útépítési munkákkal egyidőben a régészek is ásni kezdtek, és több ezer éves leletekre találtak, amelyek kiegészítik majd a 10 évvel ezelőtt szerzett ismereteiket erről a térségről. Ugyan most halomsírokra nem kerültek elő, de a korai és középső bronzkori edénytöredékek igazolják, hogy több mint 3 ezer éve Sopron környékén élénk kereskedelem folyt. Az útépítési munkák miatt minden ásatási árkot betemetnek majd, de addig pontosan dokumentálják a feltárás eredményeit.

Modern, számítógépes rendszert építenek ki a belépők és a távozók regisztrálására a soproni vas Villában. Az új tanévtől csak mágneskártyával rendelkező tanulók és dolgozók léphetnek az intézménybe. A rendszer kiépítését egy budapesti cég ajánlotta fel, az iskolát csak a mágneskártyák költsége terheli.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület 27-én várja megfigyelésre az érdeklődőket. a Földközelbe került Mars bolygót a Lővér kempingből csodálhatják az Egyesület távcsövein keresztül. A meteorraj "sűrűjébe" egyébként augusztus 13-án kerül Földünk, a vörös fényű Mars augusztus közepétől már látható a déli égbolt alján.



2003. augusztus 13., szerda 17:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület