CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Kötél, íj és harangzúgás

Mozgalmas augusztus


Urbanisztikai nyári egyetem, huszonnégy óra futás, diszkosz, kötélugrás és karnevál.

Természetesen nem soroltam fel mindent, csak a legkiemelkedőbbeket. Zajlik az augusztus Szombathelyen. Negyedikén kezdődött, egy héten át tartott a harminchatodik Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, melynek idei témája az átmenet építészete volt.

Az augusztus 9-10-i hétvégére két jeles sport-eseményt is időzítettek: A MAL Kupa nemzetközi atlétikai versenyt és a Tófutást. Az előbbiben Annus Adrián (kalapácsvetés), Divós Katalin (kalapácsvetés) és Fazekas Róbert (diszkoszvetés) jeleskedett - az utóbbiról pedig azért nem árt egy kicsivel többet is elmondani. Teljes neve mindjárt kettő is van. Tókerülő futóverseny - vagy: Dodosz 12 és 24 órás futás. A Csónakázó-tó körül (1 kör 2645 méter) futnak a csapatok tagjai felváltva, ahogy győzik, ahogy megbeszélték, ahogy kitaktikázták, és vagy tizenkét óráig, vagy 24 óráig csak futnak, csak futnak és futnak. Hogy egy intimitást is eláruljak, a verseny lelke, fő szervezője, Horváth Ákos már a New York-i nagy futáson is részt vett, és Sri Chinmoy-jal is találkozott. Róla a http://www.apologia.hu/links/official.html oldalon böngészgetve nem kevés információt találunk.


Az augusztus 14-e csütörtök emlékezetes lesz néhány lánynak, szüleiknek, no és mindazoknak, akik meg-megálltak a szombathelyi Fő téren felállított sátornál, ahol dobogón dobbant, de inkább surrogott a kötél, szépen, folyamatosan 56 órán keresztül. A Világ- és Európa-bajnok szombathelyi kötélugró csapat (16 leány) megcélozta a Guiness Rekordok Könyvét. 12 perces váltásokkal 56 órán keresztül egyfolytában csak ugróköteleztek... Minden másodpercet videóra rögzítettek. A rekord elbírálásához ez, valamint közjegyzői hitelesítés is szükségeltetett.



A kép forrása: http://www.nyugat.hu

Közeledik augusztus huszadika, Szent István király ünnepe, és e napon veszi kezdetét a Savaria Történelmi Karnevál is városunkban.


A kép forrása: http://www.katolikus.hu

Sebők Lili



2003. augusztus 18., hétfő 00:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület