CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Pénteken: Nemzetiségek Fesztiválja- Liszt-kurzus - Zongorafesztivál- Millenniumi Emlékpark létesült Petőházán- Szent István Nap Fertődön- Sikeres Sörnapok - képriporttal

Pénteken: Nemzetiségek Fesztiválja A soproni kisebbségi önkormányzatok szervezésében tartják holnap Sopron Fő terén a Nemzetiségek Fesztiválját, amelyen a horvátok, bolgárok, németek, görögök és cigányok folkróljából összeállított műsor várja az érdeklődőket a Fő téri színpadon. A rendezvény 18.00 órakor Kalmár István köszöntőjével kezdődik, a helyszínen felállított standokon, egyebek mellett, gasztronómiai bemutatóval is várják a soproniakat a szervezők.A kópházi gyermektáncegyüttes, kórusok, tamburazenekar, néptáncegyüttesek bemutatkozását követően, cigánydalok és szórakoztató zene színesíti a hét végi műsorkínálatot a Fő téren.
A rendezvény részletes Programja a soproni Programajánlóban található.
Kapcsolódó cikk: Nemzetiségek fesztiválja:

Liszt-kurzus - Zongorafesztivál 2003. augusztus 22-én, pénteken, 19.00 órakor Reina Wada zongoraművész Ludwig van Beethoven a Variációk op. 36, Appassionata-szonáta op. 57.(f-moll), valamint Muszorgszkij: Ehy kiállítás képei zongorakompozíció) darabjait adja elő a BW Pannónia Med Hotel hangversenytermében.
A kurzuszáró koncert a fertődi Esterházy-kastélyban kerül megrendezésre  augusztus 27-én, amely alkalommal Adam Wibrowsky mesterkurzusának résztvevői lépnek fel. A Liszt-kurzus további programjai: a soproni Programajánlóból.

Millenniumi Emlékpark létesült Petőházán Szent istván napi ünnepi eseménynek szánták a petőháziak a Petőházi Polgári kör Egyesület által létesített Millenniumi Emlékparkot, amely a jövőben méltó helye lehet a település ünnepeinek. A kettős keresztből, nemzeti zászlóból és kopjafából álló köztéri alkotást Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel.

Szent István Nap Fertődön Fertődön a Szent Kereszt templom kertjében Szuchentruck József kanonok-plébános által celebrált szabadtéri szentmisével és kultúrműsorral ünnepelték államalapító királyunk ünnepét. Az egybegyűlteket Fülöp Géza, Fertőd polgármestere köszöntötte.

Sikeres Sörnapok

A résztvevők és minden bizonnyal a szervezők is egyaránt sikeresnek ítélik meg a tizenhatodik alkalommal megrendezett Soproni Sörnapokat. A Sopron Plaza területén több napon át tartó rendezvény könnyűzenét, szórakoztató műsorokat, pörkölt mogyorót, mandulát, pattogatott kukoricát, kürtöskalácsot, dodzsemet, körhintákat, vásári szórakoztató játékokat, nyári korcsolyapályát, ajándéktárgyakat, lufit és természetesen sört, sört, és sört...( négydecis korsót sörnek 135-165 -180 forint volt az ára.)  kínált a folyamatos teltházat biztosító közönségnek.
 



2003. augusztus 21., csütörtök 14:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület