CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

HÉT-ülés- Sopronért-díj- Holnap Mars-figyelés Sopronban is- Liszt-kurzus-kurzuszáró koncert- A Juventus Koncert Fúvószenekar hangversenye- A Magyar Haydn Társaság fesztiválja

HÉT-ülés A helyi érdekegyeztető tanács az augusztusi közgyűlés több napirendi pontját véleményezte tegnapi ülésén. Az első félév költségvetési gazdálkodását egyhangúlag támogatták a felek, a lakóépület-felújítási program kiegészítésével, valamint az iparosított technológiával épült lakóépülteketenergiatakarékos korszerűsítését és felújítását támogató rendelettervezetet. Kedvező fogadtatásban részesült a tanévi feladatváltozásokkal kapcsolatos előterjesztés, amely a foglalkoztatott pedagógusok számának növelését jelenti. A városvezetéshez érkezett pozitív és negatív lakossági jelzésekkel kapcsolatos véleménycserére is sor került a HÉT-en. A legtöbb kritika, amelynek az önkormányzat hatáskörébe tartozó részét illetően az alpolgármester intézkedést ígért a város közlekedésének feltételeit, valamint a játszóterek, a strand állapotát illette.
Kapcsolódó cikk: Sopron Megyei Jogú Város augusztus havi közgyűlése - napirendi pontok
 

Sopronért-díj 2003. augusztus 28-án (csütörtökön)  a Kalmár István  SMJV alpolgármestere SMJV Közgyűlése nevében Bodnár Lászlónak, a Matáv Rt. Soproni Igazgatóság szolgáltatási és logisztikai vezérigazgató-helyettesének Sopron sportéletéért, ezen belül Sopron labdarúgásáért végzett fáradhatatlan, támogató tevékenysége elismeréseként Sopronért-díjat adományoz..

Mars-figyelés Sopronban is 2003 augusztusa a Mars hónapja. A vörös bolygó éjszakáról-éjszakára nagyobbnak és fényesebbnek tűnik az augusztusi égbolton, egészen augusztus 27-ig, amikor olyan közel kerül Földünkhöz a Mars, mint 73 ezer éve soha. Az esemény alkalmából a Stella  Sopron 20.00 órától bemutatót tart a Harkai platón.A Mars ekkor 55 millió kilométerre lesz bolygónktól, körülbelül 5 millió kilométerrel közelebbre, mint 1988-ban.
A Stella Sopron Csillagászati Egyesület szervezésében az érdeklődők a Lővér kempingből figyelhetik meg a jelenséget a Stella távcsöveivel. A vörös fényű Mars már szabad szemmel is jól látható a déli égbolt alján, az hogy holnap mit láthatnak a rendkívüli jelenségből az amatőr és profi csillagászok, az elsősorban az időjárás függvénye.
Nem csak Földünkön szükséges a tiszta égbolt, fontos az is, hogy a Marson ne tomboljon homokvihar, amely elmosódottá teszi a látványt.

Kapcsolódó cikk:
Földközelben a vörös bolygó

Liszt-kurzus-kurzuszáró koncert 2003. augusztus 27-én, szerdán, 19:00 órakor tartják a fertődi Esterházy kastélyban a Liszt-kurzus - kurzuszáró koncertjét. A hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szervezett zongorafesztivál zárókoncertjén Adam Wibrowsky, a Conservatoire tanára mesterkurzusának résztvevői lépnek fel.
Kapcsolódó cikk:
Soproni Zongora-Akadémia -  Két hetes mesterkurzus
A Liszt fesztivál honlapja

A Juventus Koncert Fúvószenekar hangversenye Augusztus 29-én 19.00 órakor a Juventus Koncert Fúvószenekar lép fel a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron Ady E. u. 10.). A nyárutói koncertre a belépés díjtalan, a zenekar működését támogató adományokat köszönettel fogad.

A Magyar Haydn Társaság fesztiválja A Magyar Haydn Társaság augusztus 30. és szeptember 7. között a fertődi Esterházy kastélyban fesztivált szervez. Az eseménysorozat nyitóhangversenyét augusztus 30-án, 19.00 órakor tartják. A műsorban Haydn, Sammartini és Bach művek csendülnek fel az Il Giardino Armonico együttes előadásában. A  Magyar Haydn Társaság fesztiváljának további programait a Programajánlónkban találják.
 



2003. augusztus 26., kedd 15:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület