CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

A nyári szünet utáni első közgyűlésen az előzetes tervek szerint huszonhárom napirendi pontban, gazdasági és személyi kérdésekről dönt a képviselő testület augusztus 28-án.

Közgyűlés előtt

A nyári szünet utáni első közgyűlésen az előzetes tervek szerint huszonhárom napirendi pontban, gazdasági és személyi kérdésekről dönt a képviselő testület augusztus 28-án.
A napirendi pontok témáit a múlt héten már megtárgyalták a bizottságok, és augusztus 25-én a Helyi Érdekegyeztető Tanács is több kérdésben kifejtette véleményét.

Kalmár István alpolgármester múlt heti, a közgyűlés napirendi pontjairól tartott sajtótájékoztatóján részletesen is ismertette  a legfontosabbnak ítélt témákat.
A Soproni Erzsébet Kórház aneszteziológiai és diagnosztikai berendezései cseréjéhez szükséges 40%-os fenntartói/tulajdonosi önrész vállalásával kapcsolatban elmondta, hogy erre a város legnagyobb intézménye színvonalának megtartása, illetve fejlesztése érdekében van szükség .
A Hotel Rózsadomb, illetve az RDMB Kft. eladása céljából 2001. decemberében kötött harminchat közvetítői szerződés megszüntetéséről is dönt a közgyűlés, az alpolgármester reméli, hogy egy újabb  konstrukcióban is jelentkeznek közvetítők.
A Soproni Ingatlankezelő Kft. és a Soproni Távhőszolgáltató Kft. könyvvizsgálói feladatainak ellátására négy pályázó közül választhat az önkormányzat, az Ipari és Innovációs Park ügyvezetője a tizenegy érvényesen pályázó jelölt közül kerül megválasztásra.
Az önkormányzati ingatlanok pontosítása miatt szükséges a  vagyonrendelet módosítása, a negyven millió forint hitel felvétele a stadion rekonstrukció befejezését szolgálja. A városvezetés számított az esetlegesen felmerülő plusz költségekre, de ennek mértékét csak a rekonstrukció utolsó fázisában lehetett pontosan meghatározni.
A Lehár Ferenc  utca -Thökölyi tér és SLC pálya Ikva patak - Lackner Kristóf utca által határolt területek csapadékvíz elvezetés megvalósítása során fel nem használt címzett támogatásról való lemondásról is döntenek a képviselők.
A TB finanszírozott orvosokat két parkoló kedvezményes megváltásával kívánja támogatni az önkormányzat,  az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésére és teljes felújítására új épületfelújítási programok elfogadásával támogatja a testület az állami és önkormányzati forrásokra pályázó soproniakat.
Kalmár István jelezte, hogy amennyiben több pályázó jelentkezik, mint a rendelkezésre álló keret, az önkormányzat megemeli az önrészét.
A Sopronbánfalva-Kutyahegy és környéke városrész Szabályozási Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosítása, a tanévi feladatváltozásokkal kapcsolatos előterjesztés, amely a foglalkoztatott pedagógusok számának növelését jelenti, és  az önkormányzat 2003. I. félévi költségvetési gazdálkodásáról  szóló beszámoló mellett, a személyi kérdések közül a jegyzői pályázat nyertesének kihirdetésével zárja tervezett napirendi pontjait a közgyűlés.

Kapcsolódó cikk:
Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése - napirendi pontok

tsz
 



2003. augusztus 28., csütörtök 00:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület