CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Nem a szerkezeti átalakítás, az ügyintézés meggyorsítása a cél a polgármesteri hivatalban - nyilatkozta Sopron új jegyzője. Dr. Galambos Györgyöt a múlt héten választotta meg a közgyűlés, a jegyző két napja foglalta el hivatalát.

Minden eddiginél magasabb idén a kórházi fertőzések száma. Az úgynevezett MRSA járványt, amely speciálisan csak kórházi betegeknél jelentkezik, 2001-ben 12-en, az idei év első hat hónapjában azonban már 91-en kapták meg a hazai kórházakban. A megyében nem regisztrálták a megbetegedést. A tisztiorvosi szolgálat vizsgálata során kérdőívet kellett kitölteni az ellenőrzés alá eső győri, soproni és mosonmagyaróvári kórháznak, melyek 3 járványos fertőzést jelentettek. (Kisalföld)

Két év alatt 20%-kal csökkent a vendégforgalom a Fertő tónál a nyári szezonban. A visszaesés oka az elmaradó fejlesztések mellett az lehet, hogy a Sopron környékén élők szívesebben választják a mára megfizethető ausztriai fürdőhelyeket.

A bajnoki sikerek után ismét a magyar kupában mérkőzött a Matáv Sopron labdarúgócsapata. Pintér Attila együttese a Balassagyarmat otthonában harcolta ki a továbbjutást. Az eredmény: Balassagyarmat - Matáv 1-3.

A kormány nyitott arra, hogy hogy a Ringa kapuvári dolgozóit és beszállítóit tulajdonrészhez segítse, ám ehhez előbb meg kell alakulnia egy konzorciumnak -mondta Szanyi Tibor a Földmművelési Minisztérium politikai államtitkára a kapuvári válságstábbal tegnap lefolytatott tárgyalás után.

Három hónapos, oklevelet adó Európai Uniós képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány 16-20 éves fiatalok részére. A "Felkészülten Európában" című képzést a soproni önkormányzat is támogatja. Az első megbeszélést szeptember 10-én 16.00 órától a Konferencia és Kulturális Központ 5.emeleti tanácstermében tartják. Várják az érdeklődő diákokat és szüleiket is. Előzetes információ a következő telefonszámon kérhető: 06 30 2381260.

A Zeneiskola Szélmalom utcai új épületében kezdik meg a soproni zeneiskolások az új tanévet. Az órabeosztást holnap 15.00 és 16.30 óra között egyeztethetik a zeneiskolás növendékek.

A hétvégén, Szeptember 6-án és 7-én rendezi az Önkormányzat a Soproni Szüreti Napokat. A FŐ téren a soproni gazdák kínálják majd boraikat, emellett lovasbemutató, karnevál, művészeti bemutatók, utcabál, tűzijáték színesíti a programot. Balfon ugyancsak szeptember 6-a szombat a szüreti ünnep napja.

A Fertőtáj Világörökség Nemzeti Tanácsa június 24-én alakult meg. A közhasznú egyesület azonban még nem kezdhette meg munkáját, s az is biztos, hogy munkaszervezetét - a titkárságot - nem dr. Gimesi Szabolcs vezeti majd. Az előzetes elképzelések szerint Gimesi Szabolcs pályázott volna a Fertőtáj Világörökség Nemzeti Tanácsa munkaszervezetének vezetésére, de meggondolta magát és bejelentette az egyesület elnökének, Ivanics Ferencnek, hogy a jövőben ne számítsanak rá.

Hatodik alkalommal rendezik meg a fertődi Esterházy-kastélyban a Haydn Eszterházán című zenei fesztivált. ŰŰA vasárnap záruló esemény után Schiff András világhírű magyar zongoraművész és barátai koncerteznek a felújítás alatt álló kastélyban. A szervezők az 1760-as évek és az azt követő évtizedek magyarországi zenei életét szeretnék megmutatni, és "visszahozni" az akkori kulturális pezsgést a mai magyar művészeti életbe. Véleményük szerint az épület felújítása mellett a fertődi szellemi életet is újra fel kell építeni, ezt a hangversenyek is elősegítik.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hirdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára Jelenkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.30 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában
16.00 órától a Deák téri Általános Iskolában
19.30 órától a Sportcentrum kistermében



2003. szeptember 04., csütörtök 13:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület