CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Életvédő zarándoklat- Ablonczy László: Nemzeti gondjaink- Illyés Gyula: Fáklyaláng:Jótékonysági előadás- Írásbeliség Világnapja a Kurucdombi Könyvtárban- Lions Club Sopron: új soros elnök, új tervek

Életvédő zarándoklat Szeptember 8-án hétfőn a soproni történelmi egyházak szervezésében 15.00 órakor a Szent István templomban tartandó ökumenikus istentisztelettel kezdődik az élet védelmében szervezett zarándoklat. 15.45 órakor a résztvevők égő mécsesekkel vonulnak az Erzsébet kórházhoz, ahol azokat a kórházkápolna előtti keresztnél helyezik el. A résztvevők az Erzsébet-kórház jelenlévő képviselőjének zarándoknyilatkozatot szándékoznak átadni, amelyben kérik, hogy december 28. (Aprószentek emléknapja), március 25. (A magzatgyermek napja), június 1.(az ENSZ nemzetközi Élet Napja), valamint szeptember 8. napok legyenek Sopronban a Megfogant Élet Ünnepnapjai, és legalább ezeken a napokon ne végezzenek abortuszt. Az esemény a kórházkápolnában tartott közös hálaadással ér véget.

Ablonczy László: Nemzeti gondjaink A Soproni Kálvin Kör szervezésében 2003. szeptember 8-án, hétfőn 18 órakor a Soproni Református Egyházközség gyülekezeti termébe (Sopron, Deák tér 2.) Ablonczy László, a Nemzeti Színház volt főigazgatója Nemzeti gondjaink címmel tart előadást, amelyet követően lehetőség lesz az előadóval való kötetlen beszélgetésre is.

Jótékonysági előadás A soproni Petőfi Színházban szeptember 8-án, hétfőn Illyés Gyula Fáklyaláng című drámáját játssza az Evangéliumi Színház. A jótékonysági előadás, amelynek bevételét a szervezők – a soproni Evangélikus Líceum és egyházkerület – az evangélikus gyülekezet nyugdíjasotthonának céljaira ajánlotta fel 19.00 órakor kezdődik. Jegyek az evangélikus egyházirodán és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum titkárságán kaphatók. Az előadást Udvaros Béla rendezte.

Írásbeliség Világnapja a Kurucdombi Könyvtárban A Széchenyi István Városi Könyvtár, valamint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében tartják szeptember 8-án, az Írásbeliség Világnapját a Kurucdombi Fiókkönyvtárban. Az előadás-sorozatok 15.00 órakor kezdődnek. ,,Én írtam én rajzoltam" címmel a Gárdonyi Géza Általános Iskola alkotó-diákjainak bemutatkozását követően ,,Macskakölyök a csukott könyvön" címmel a Kurucdombi Fiókkönyvtár Weöres Sándor gyermekköltészetével foglalkozó nyári táborában tapasztaltakról hangzik e beszámoló. ,,Csodálatos anyanyelvünk címmel Földes Tamásné gyógypedagógus, a Polgármesteri Hivatal munkatársa az anyanyelv szépségeiről, valamint annak átadásának nehézségeiről tart előadást; Horváth Csaba könyvtárigazgató, aki ünnepi köszöntőt is mond, ,,Cédulák az ágy alatt" címmel a lexikonkészítés műhelytitkairól vall. Az eseményen verssel, énekkel közreműködik Németh Éva versmondó és Tóth András énekmondó.

A Lions Club Sopron: új soros elnök és új tervek A Lions Club Sopron csütörtökön a Perkovátz Házban tartott szeptemberi ülésén a soros elnök, Fábiánkovits Ferenc megtartotta székfoglaló beszédét. A jövőbeni tervek között elsősorban hangsúlyos szerepet kap a rászoruló soproni és sopron környéki családok megsegítése, valamint a határon túliak támogatása. Erdély, Kárpátalja, a Felvidék után a jövőbeni tervekben a horvátországi magyarsággal való kapcsolatteremtés is szerepel.



2003. szeptember 07., vasárnap 12:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület