CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

,,Hamis vádak és a tények” – Összefoglaló a jóléti fordulat eredményeiről 2002-2003.

,,Hamis vádak és a tények” – Összefoglaló a jóléti fordulat eredményeiről 2002-2003.

    ,,Hamis vádak és a tények" címmel minden család postaládájába eljut a napokban az a 16 oldalas brosúra, amely a Medgyessy-kormány által megvalósított jóléti fordulat döntő lépéseit hivatott bizonyítani.

Keizler Kálmán irodavezető és Kránitz László országgyűlési képviselő

- A FIDESZ politikusai nap mint nap alaptalan vádakkal és rágalmakkal próbálják elferdíteni az MSZP-kormány eredményeit, és elterelni a figyelmet az elmúlt négy év mulasztásairól, korrupciós ügyeiről - mondta Kránitz László, az MSZP országgyűlési képviselője Sopronban tartott sajtótájékoztatóján.

    Kránitz László elmondta : az MSZP vezette kormány a meghirdetett kormányprogram megvalósításán dolgozik, és nem fogja durva és méltatlan vitákra pazarolni idejét, de azt sem hagyja, hogy a FIDESZ hazugságokkal tévessze meg az embereket, akik nyugalomra és békére vágynak.

Az országgyűlési képviselő kifejtette: nem megvalósítatlan választási ígéretek és nem forrásmegvonások jellemzik a kormány munkáját, hanem a racionalitást szolgáló, takarékos intézkedések, amelyek egy mindennapi háztartásban is természetesek; kijelentette: az embereket nem lehet becsapni. Több mint nyolcszázötven-ezer embert érintettek azok az intézkedések, amelyek a minimálbér, a közalkalmazotti bérek emelésével, a foglalkoztatottak számával, valamint a nyugdíjak reálértékének növekedésével kapcsolatosak. A családtámogatás, az iskolkezdés, a lakástámogatások, a gazdák támogatása, a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve azok számadatai mind azt támasztják alá, hogy az  MSZP vezette kormány teszi a dolgát és megtartja ígéreteit - fejtette ki Kránitz László.


    A továbbiakban Keizler Kálmán a meghirdetett kampány technikai részét ismertette.

Elmondta : 2002. október 21-én véget ért az előző választási kampány, amelyet – egy kis pihenő után – a következőre való felkészülés követ.
    Ron Werber, az MSZP kampányvezetője csapatjátékot tervez, amelynek a logoja és a jelképe a ,,V" alakban vonuló vadludak, amelyeknél az elfáradt vezetőt, ha kell, felváltja a társa. Keizler Kálmán arról is beszámolt, hogy a kampányra való felkészülés alkalmával több hónapos – pszichológiai, logisztikai, koordinációs és politikai felkészítést adó – tréningen választókerületenként hárman vettek részt, olyanok, akik majd a szervezői teendőket is ellátják a továbbiakban. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az MSZP az Európai Parlamenti választási kampány próbájának tartja a jelenlegit.
    Kránitz László képviselő kérdésre válaszolva kifejtette: az MSZP-n belüli, felszínre került feszültségek megoldhatók, ugyanakkor jónak tartotta, hogy azok most merültek fel, és nem a választásokhoz közelebbi időpontban. A politikus a közvéleménykutatási adatokra alapozott kérdésre válaszolva, úgy vélte: az MSZP-től elfordult szavazók nem pártoltak át a jobboldalra, csak kivárnak, ugyanakkor hangsúlyozta: az MSZP bízik a 2006-os választás sikerében, mert a választási ígéretek 2006-ig teljesülnek.
    Keizler Kálmán bejelentette: Kránitz László országgyűlési képviselő a külügyi bizottság tagjaként, az MSZP képviseletében tagja lesz a Spanyolországba utazó magyar delegációnak.

T.É.



2003. szeptember 12., péntek 21:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület