CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Örök Biblia, Biblia Aeterna- Geológiai Konferencia- A soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjáról- A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb közleménye- Eszperantó Klub

Örök Biblia, Biblia Aeterna Szeptember 15-én, hétfőn, 18.00 órakor a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karán (Ferenczy János u.) mutatják be a közelmúltban Sopronban már kiállított Örök Biblia, Biblia Aeterna című kiállítást, amelyen jelenkori magyar festőművészek, szobrászok, grafikusok bibliai tárgyú művei láthatók. A gyűjtemény tulajdonosa dr. Reisinger János, aki közel húsz év alatt gyűjtötte össze az alkotásokat. A tárlat szeptember 26-ig látogatható, munkanapokon 8.00-16 óra között.
Kapcsolódó cikk:
Csak személyes használatra!

Geológiai Konferencia Az ELTE Geológiai Tanszék szervezésében, továbbá a Nyugat-Magyarországi Egyetem Földtudományi intézet és a MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet társszervezésében szeptember 14-16 között tartják a Hotel Sziesztában az Alpsop elnevezésű konferenciát. Ezúttal 150 kutató tanácskozik az Alpok és a kapcsolódó földtani egységek kialakulásáról és felépítéséről.

A soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjáról A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete a Csatornázási és Szennyvíztisztítási Szakosztállyal, a Vízgazdálkodási Szakosztállyal és a Jogi és Közgazdasági Szakosztállyal közösen előadóülést rendez 2003. szeptember 16-án, kedden, 14.00 órakor Soproni régió csatornázási és szennyvíztisztítási programjáról Előadók: Johantsik Anikó, Kovács Tibor Felkért hozzászóló: Vargáné Korompay Dóra A rendezvényt a Soproni MTESZ-székház (Sopron, Széchenyi tér 2.) I. emeleti előadótermében tartják.

A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb közleménye: A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb pénteken értékelte az elmúlt egy hónap alatt történteket: A húsgyár a helyi pártállástól független összefogásnak köszönhetően a biztos bezárástól megmenekült. A jelenlegi helyzet azonban sem az ott dolgozók, sem a termelők számára nem megnyugtató, a bérleti konstrukció csak elodázza a jelenlegi problémákat. Ezt a szomorú helyzetet igazolja a napokban megkezdődő gépleszerelés és elszállítás is.
Biztos helyzetet a patinás gyár eladása jelent, a héten létre jött termelői konzorcium részvételével kialakított új tulajdonosi kör számára, s ez a megoldás - az eddigi
tárgyalások alapján - illeszkedik a szaktárca elképzeléseihez is.
A dolgozók, a termelők és a város képviseletében kérjük az FVM minisztert járjon el abban, hogy a gyár megvételére lehetőség legyen, s hogy a kormányzat
hitelgaranciát biztosítson a termelői konzorcium részére – hangzik a válságstáb közleménye.

Városi Eszperantó Klub  Első összejövetelét tartja a Városi Eszperantó Klub szeptember 16-án, kedden 17.00 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban ( 9400 Sopron, Ady Endre u. 10.). Bővebb információt Sógor Ferenc ad a 99 -511-202-es telefonszámon.
 



2003. szeptember 14., vasárnap 22:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület