CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Minden ötödik soproni a megengedettnél nagyobb zajban él, derült ki a Közlekedéstudományi Intézet által készíttetett felmérésből. Eddig Magyarországon csak Sopronban készült el ilyen zajtérképnek nevezett tanulmány. A tervek szerint a városban felmérik a kevésbé zajos területeket is és fokozzák a passzív zajvédelmet, valamint tervet készítenek arról, hogyan alakítható át a város közlekedése.

Megalakult városunkban a Soproni Tudós Társaság, melynek elnökévé Dr. Winkler Andrást választották. A 70 taggal alapított szervezet célja a nyugat-dunántúli tudományos élet összefogása, valamint a vidék kutatási eredményeinek megismertetése.

52 ország szemészorvosai tanácskoznak három napon át városunkban. A kongresszuson a legkülönbözőbb szembetegségek gyógyítását ismerhetik meg a szakemberek. A konferenciát az elmúlt évben New York-ban majd Athénban rendezték meg.

Szombaton este a városi stadionban lesz a MATÁV Sopron - ETO FC Győr labdarúgó mérkőzés, húsz órakor. A keleti tribünön a három középső szektorban az 1200 forintos helyek rögzítettek. A többi szektorban érkezési sorrendben foglalhatják el a nézők. Az állóhely 800 forintba kerül. Jegyek elővételben a Beni Ben szalonban és az Ógabona téri Tabakban, valamint a klubirodában (Kristály Üzletház) kaphatók

Ötödik alkalommal rendezik meg a Mentálhigiénés Napokat a Gyermek és Ifjúsági Központban szeptember 24-és 25-én. A rendezvényen a szakmai előadások mellett a témával kapcsolatos kulturális bemutatók is szerepelnek.

Futónap lesz Ágfalván szombaton reggel nyolc órától. Lengyel Gabriella testnevelő tanár rádiónknak elmondta, hogy a táv 2,5 kilométer, melyet nem időre kell teljesíteni. A szervezők egész napra kínálnak családi programot az Ágfalvára látogatóknak, a Vadon Lovas Klubban, és minden résztvevőt jutalom ebéddel kínálnak meg.

A Fidelitas soproni csoportja papírgyűjtési akciót rendez szombaton 9.00-18.00 óra között a Széchenyi téren. A gyűjtés az MSZP-nek a lakossághoz eljuttatott szórólapjaira vonatkozik és azoknak szól, akik nem értenek egyet a kiadványokban foglaltakkal. A gyűjtés után a MÉH-ben fogják leadni a papírt és a befolyt összeget kisorsolják a résztvevők között.

Holnap 9-16.00 óra között ingyenes ruhaosztást tart az Elke Kincse Alapítvány. A ruhaosztás helyszíne az Uszoda utca 9.szám alatti helyiség.

A Kisalföld Volán értesíti az utazóközönséget, hogy csatlakozott az "Autómentes Nap"-hoz, ezért 2003.09.22-én hétfőn Sopronban menetjegy megváltása nélkül szállítják az utasokat. Ezzel is hozzájárulva a zaj és az egészségkárosító környezeti hatások csökkenéséhez.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hirdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.30 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában
16.00 órától a Deák téri Általános Iskolában
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart ma, szeptember 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.



2003. szeptember 18., csütörtök 14:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület