CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

V. Mentálhigiénés Napok- Szabad szoftverek- A Sopron-környéki táj kialakulás geológiai megközelítésben- VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé Győrött- CERNET megyei részvétellel

V. Mentálhigiénés Napok Ötödik alkalommal szervezik meg szeptember 24-25-én Sopronban a Mentálhigiénés Napokat. A szakembereken kívül szülőket is bevonnak a szervezők a programba, amely során több, fontos témakör is terítékre kerül. a kommunikáció segítségével megteremtett harmónia, a gyerekek kíváncsiságának kielégítése, a közösségbe való beilleszkedésük segítése. Az V. Mentálhigiénés Napok helyszíne a Gyermek- és Ifjúsági Központ (Sopron, Ady E. u. 10.).

Szabad szoftverek A HTE Soproni Területi Szervezete és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Informatikai Intézete szervezésében a Soproni Informatikai Klub 16.00 - 20.00 óra között tartja következő összejövetelét, amelyre minden érdeklődőt hív és vár. A Klub keretében 17.00 órai kezdéssel előadásokra kerül sor.
Szabad szoftverek témakörben a következő előadókkal és előadáscímekkel:
Varga Csaba Sándor (Fsf.hu) - GNU/GPL tévhitek és sikertörténetek
Bán Szabolcs (Fsf.hu) - Felhasználói szabad szoftverek
Mátó Péter (Fsf.hu) - Kiszolgálók szabad szoftver alapon
Nagy Károly (Fsf.hu) - Átállási nehézségek
Süveg Gábor (Mbsde.hu) - BSD világa

A Sopron-környéki táj kialakulás geológiai megközelítésben 2003. szeptember 25-én, csütörtökön, 18:00 órakor, a MTESZ székházban (Széchenyi tér 2. II. emelet) A Sopron-környéki táj kialakulás geológiai megközelítésben címmel tart előadást a soproni Scarbantia Társaság.  Előadó: Iváncsics Jenő, geológus.

VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé Győrött  A győri Esterházy-palotában található Városi Képtárban (Király u. 17.) szeptember 20-tól tekinthetők meg a VII. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé győztes művei. A tárlaton öt kontinens 42 országának művészei mutatkoznak be, több mint 300 művel.
 A győri biennálé egyik sajátossága, hogy nem a művek megmérettetését, rangsorolását helyezi előtérbe, hanem a mindenkori grafikai eredmények megismertetését. Elsősorban olyan országok művészeinek bemutatására törekszik, ahol a műfajon belül valami kiemelkedően színvonalas, érdekes, izgalmas, előremutató vagy technikailag példaértékű születik. A műfaj lehető legszélesebb határai között áttekintést kíván adni az egyetemes grafika jellemző tendenciáiról, változásairól, előremutató, aktuális eredményeiről.
A nagyszabású képzőművészeti tárlaton a kurátorok által kiválasztott művészek alkotásai szerepelnek.
A tárlat november 16-ig tekinthető meg, hétfő kivételével, naponta 10 és 18 óra között. (gondola nyomán)
 

CERNET megyei részvétellel A Szervező, a CERNET Központ Európai Irodájának Bécsi Oktatási Bizottsága programjaként  a „Minőségbiztosítás az oktatásban, a régiók közötti együttműködésen keresztül; Fejlesztések és perspektívák” címmel szakmai találkozóra és konferenciára kerül sor szeptember 23-24-én Bécsben, melyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatot Szabó Miklós alelnök képviseli.



2003. szeptember 23., kedd 00:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület