CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Csúcstalálkozók a hármas pályán
RAIFFEISEN TENISZ GRAND PRIX SOPRONBAN

A hétfői játéknap egyik kétségtelen főszereplője volt Hultai Gergely, aki nemcsak törött ütőit hagyta maga mögött a Lőverek aljában, hanem bennünk is a reményt, hogy lesz magyar feljutó a kvalifikációból. A tenisz azonban sok mindenben egy kicsit más, így a félreértések elkerülése, valamint a bennfentesség látszatát megőrzendő még a nézőnek is hasznos lehet a lucky looser kifejezés ismerete…Az enyhén szólva is szangvinikusnak természetű Hultai Gergő barátunk ma ismét pályára léphetett, lévén ő az egyik szerencsés vesztes, sőt ha már így adódott, akkor a tenisz argo szerint adott is egy brillét (azaz egy szemüveget, vagyis két 6/0-as szettet) a fiatal Tóth Lászlónak. A következő ellenfele Bardóczky Kornél lesz, akinek a világ-ranglistán elfoglalt 345. helye ha nem is annyira ijesztő, de azért mégis csak ő a verseny második kiemeltje!

Ezzel előre is futottunk egy kicsit az időben, hisz késő délután volt már, amikor a magyar Davis-kupa játékos spanyol ellenfele néhány labdamenet után feladta a mérkőzést, állítólag üvegszilánkba lépett - nincs szerencséjük a spanyoloknak…
Még bőven az ebédidő előtt voltunk, amikor az idei páros junior Roland Garros győztes Balázs György rendezte le különösebb megerőltetés nélkül a holland Op der Heijde-t.

A mai nap mérkőzései azonban úgy látszik a hármas pályára összpontosultak. Az osztrák Tobias Köck simán nyerte az első játszmát a román Victor Ionita ellen, majd fordított eredmény a második szettben, így jött a döntő játszma. Az első négy gémben mindenki hozta a maga adogatójátékát, majd jött egy supervisori döntést igénylő vitás labda, ami talán pszichésen is kibillentette az osztrák fiút - nomen est omen, győzött Victor.

Ezt követte a nap mérkőzése - legalább is e sorok írója szerint. Lukas Dlouhy a világ-ranglistán belül van a négyszázon, ami azért némi tiszteletet már parancsol a vörös salak világában, még akkor is, ha az ellenfél történetesen éppen spanyol, akik általában befutói a világ salakos versenyeinek. Javier Garcia-Sintes símán vesztette az első szettet, lényegében már a másodikban is temettük teniszszakértő kollégámmal, amikor kín-keservvel azt hozta - döntő szett. A cseh fiú rendkívüli módon elfáradt, volt amikor már alulról szervált, semmi nem segített, győzött a spanyol, talán ezzel helyet is cseréltek a világranglistán.

A végső elszámolás: három magyar a tizenhat között - továbbra is szurkolhatunk, értük is, a színvonalas labdamenetekért, no és természetesen csodálatos időért!

(pluzsik)  

Kapcsolódó cikkek:

Mindkét magyar elbukott...
Raiffeisen Grand Prix - Sopron



2003. szeptember 23., kedd 19:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület