CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

MSZP-országgyűlési képviselői és önkormányzati képviselői fogadóórák időpontjai- Országos Sajtverseny és Sajtünnep Vitnyéden- Összefogás az önkormányzatokért

MSZP-országgyűlési képviselői és önkormányzati képviselői fogadóórák
Kránitz László, az MSZP országgyűlési képviselője, szeptember 25-én, csütörtökön 15 órától 16.30-ig fogadóórát tart a Magyar u. 24. sz. alatti MSZP székházban.

Dr. Bertha Árpád, Hegyi Ferenc és Hruby József az MSZP frakció önkormányzati képviselői szeptember 26-án 15 és 16 óra között fogadóórát tartanak a Teleki P. u. 20/a sz. alatti Jereváni Nyugdíjas Klubban.
Az érdeklődőket sok szeretettel várják.

Országos Sajtverseny és Sajtünnep Vitnyéden A csermajori Ujhelyi Imre Tejipari Középiskola szeptember 26-án immár hatodik alkalommal rendezi meg Vitnyéden az Országos Sajtversenyt, melyhez a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szervezésében szeptember 27-én egész napos SAJTÜNNEP kapcsolódik.
A szervezők célja, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat kiemelt rendezvényeinek sorába tartozó program a szakmai résztvevőkön és érdeklődőkön túl a fogyasztók, vagyis a nagyközönség számára is nyitott, elérhető és érdekes legyen, ezért a tavalyi évhez hasonlóan a SAJTÜNNEP keretében sajtkóstolóval, sajtvásárral, mesterszakács bemutatóval és számos kulturális programmal várnak mindenkit Vitnyédre. A szervezők szándéka szerint a Cigány-tó és környékén mindenki megtalálhatja majd a kedvére való elfoglaltságot. A Sajtverseny és Sajtünnep részletes programja megtalálható a soproni Programajánlóban

Kapcsolódó cikk:
V. Országos Sajtverseny és I. Országos Sajtünnep Vitnyéden
 

Összefogás az önkormányzatokért
A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciója „Összefogás az önkormányzatokért” címmel fórumot szervez 2003. szeptember 25-én, csütörtökön délelőtt Győrött, a Megyeháza dísztermében, melyre a megyei települések polgármesterei, valamint a megyei országgyűlési képviselők kaptak meghívást.
A csütörtöki önkormányzati fórum előkészítéseként augusztus 25-én már összeültek a kistérségi társulások képviselői, a Megyei Közgyűlés frakcióvezetői, illetve a Megyei Közgyűlés nem frakciótag képviselői.

Széles Sándor, a rendezvény szervezője, a Fidesz frakcióvezetője, Máriakálnok polgármestere elmondta, hogy 2003. az önkormányzatok számára fekete esztendő, az előző évekhez képest a kényszerű visszalépés esztendeje. Számtalan problémával kellett és kell szembe nézniük mindennapjaik során:  nincs meg a teljes fedezete a központi béremelésnek, veszélybe kerültek oktatási intézmények, általános és középiskolákat valamint óvodákat kellett bezárni, a korábbi évekről áthúzódó fejlesztéseket leszámítva szinte nem jut fejlesztésekre támogatási keret, a településeket összekötő állami közutak javítására és fenntartására 2003-ban lényegesen kevesebb pénz jut mint korábban ( a jelenleg ismertté vált elképzelések szerint 2004-ben ez a tendencia tovább folytatódna ), bezárásra ítéltek több megyei kispostát,  az agrárválság számos ágazatban rendkívül nehéz helyzetbe hozta a megyei termelőket, tovább fokozva ezzel az önkormányzatok problémáit is, a megyei és regionális fejlesztési források jelentősen csökkentek, így sajnálatosan szűkült a Megyei Területfejlesztési Tanács támogatási lehetősége a helyi önkormányzatok felé, a területrendezésről és a területfejlesztésről szóló törvény módosítása kiváltotta az önkormányzatok ellenérzését.

Széles Sándor hangsúlyozta: A felsorolt problémák megoldása érdekében a Megyei Közgyűlés Fidesz frakciója a jövőben még hangsúlyosabban kívánja felvállalni a megyei, települési önkormányzatok képviseletét. Ennek érdekében szervezi meg az „Összefogás az önkormányzatokért” c. fórumot. A kezdeményezés célja, hogy a jövő évben lényegesen nagyobb mozgástere legyen az önkormányzatoknak. A megyei Fidesz frakció azt szeretné, ha a vidéken élők valós igényei és elvárásai megoldást nyernének.
A fórumon felvetett problémákat összegezve a megye országgyűlési képviselőinek továbbítva szeretnénk elérni, hogy a 2004 évről szóló költségvetési döntések a települések helyzetének javításáról szóljanak.
P.Z.



2003. szeptember 23., kedd 23:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület