CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Horváth József Művészeti Iskola: megnyitó, nyílt nap- INCONNU Kiállítás - Szoci karikatúrák- Festőterem: díszletek- Színházi bemutató- I. Maratoni Táncverseny és Táncgála- Futóverseny, kerékpártúra-

Ünnepélyes megnyitó és nyílt nap a Horváth József Művészeti Iskolában A Horváth József Művészeti Iskola (Sopron, Szélmalom utca 1.) új épületének ünnepélyes átadására kerül sor 2003. szeptember 27-én,  10.00 órakor
Köszöntőt mond Kalmár István alpolgármester és Horváth Rudolf intézetigazgató Az ünnepi eseményt a zeneiskola növendékei műsorral köszöntik.
Ünnepi beszédet  Vass Lajos, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma politikai államtitkára mond.

12.30-15.00 óra között a soproni lakosok részére nyílt napot tartanak, amelynek keretében az intézmény minden érdeklődő előtt nyitva áll.


Kapcsolódó cikkek, oldalak:

 A jezsiuta konviktus zeneiskolává való átalakításának képes krónikája
Zeneiskola: épület-együttes a zene szolgálatában
Ötletek, tervek, tenniakarás a soproni Zeneiskolában Beszélgetés Horváth Rudolf igazgatóval



INCONNU Kiállítás - Szoci karikatúrák INCONNU - Szoci karikatúrák címmel nyílik kiállítás a Fidelitas és a Machatsek Gyula Soproni Ifjúsági Polgári Kör szervezésében 2003. szeptember 27-én,  szombaton, 10 órakor, a Wrenkh Ede Közösségi Házban (Sopron, Szt. György u. 7.). A megnyitó vendége: Molnár Tamás és Rogán Antal. A kiállítás október 11-ig naponta 12-18 óra között látogatható.

I. Maratoni Táncverseny és Táncgála Első alkalommal tartanak Maratoni Táncversenyt és Táncgálát 2003.szeptember 27-én, szombaton Sopronban. Az esemény helyszíne az Egyetemi csarnok. A verseny 8.00-20.00 óra között tart. 20.30 órakor kezdődik a díjkiosztással egybekötött gálaműsor, majd 22.00 órától élőzenés táncos est várja a vendégeket. 13.00-14.30 óra között a Juice zenél Egész napos gyermekprogramok, tombola várja az eseményre látogatókat, a táncos esten a zenét a Bahama biztosítja.

2003. szeptember 27-án, szombaton, 17:00 órakor Szilágyi Tibor színházigazgató nyitja meg Székely László díszlettervező, Jászai-díjas, érdemes művész kiállítását a soproni Festőteremben (Sopron, Petőfi tér 8.).

A Pro Kultúra Sopron Kht. szervezésében megvalósuló tárlat  megtekinthető október 12-ig, naponta 10-18 óra között.
,,Több évtizedes munkám során szerzett tapasztalatok alapján számomra két döntő fontosságú gondolattal szeretném művészi és szakmai vezérelvemet megfogalmazni. Az a művész, aki nem elvetni vagy revidiálni saját addigi munkáját, megszűnik művész lenni.
A színpad véleményem szerint játéktér, a ,,díszlet" látványa pedig nem a festő öröme, hanem az előadás szerves segítő része. Tervezői alkotó munkám során arra törekszem, hogy a létrejött terv mindenkor a dráma legjobb kiegészítője legyen. E művészi, tervezői tevékenység a legszerteágazóbb területek csodálatos olvasztó tégelye. Lényege a drámát megértő gondolat és a magas szintű rajztudás. E művészi tevékenység alapja nem a szó, a beszélt vélekedés, hanem a mindenki számára értelmű, a drámai élményt szolgáló látvány tervben történő létrehozása, annak megvalósítása.
Ez a mesterség művelőjétől a képzőművészeti igényű előképektől a magas szintű és átfogó műszaki ismereteket, mérnöki precizitással megoldott kiviteli tervek elkészítését is megköveteli. Az öncélú, funkciók nélküli színpadi látvány az előadásra, annak nézőire, a játék résztvevőire negatív módon hat, polgárt pukkasztó szándéka a dilettantizmus szintjén munkál.
Meggyőződésem, hogy a felsoroltak nélkül alkotni, ezt a művészeti ágat, mesterségünket művelni nem érdemes."

Székely László

Színházi évad 2003. szeptember 27-én szombaton 19:00 órakor A végítélet napja előadásával kezdődik meg a színházi évad a soproni Petőfi Sándor Színházban. A premieren bemutatott színjátékot Ödön von Horváth írta, dramaturg: Magyar Fruzsina, rendező: Csiszár Imre. A szereposztás, és a darab leírása megtalálható a Programajánlóban és a Petőfi Színház web-oldalán.

Futóverseny és kerékpártúra 2003. szeptember 27-én, szombaton rendezik a  récényi központból induló futótáv Récény/Rajistán irányában kb. 5 kilométeren át emelkedő, majd az aknatornyon át jutva Brennbergbányán át a hangulatos soproni óvárosba végig lejtős. Rajistánban van a második start lehetőség.
A futóverseny szlogenje: Új, érdekes, szokatlan. A futóversennyel együtt párhuzamosan egy kerékpártúra is zajlik, melyet a lánzséri Natúrpark szervez.
A futók 10.30-kor indulnak Ritzing főteréről és az Ilonakna érintése után haladnak Brennberg, Sopron irányába. Befutó Sopron Fő tér.
Erdeményhirdetés: 14.00 óra. Fő díj részvétel egy európai maratonon.
Az erdeményhirdetés után a Brennbergi Borbála Kórus ad műsort a vendégek tiszteletére. A Fő téren soproni borosgazdák várják az érdeklődőket.
A rendezvény biztosításáról a Soproni Rendőrkapitányság, a Polgárőrség és a Lippai János SZKI gondoskodik.
A futóversenyről további részletes információkat a soproni Programajánlóban találnak.
 



2003. szeptember 25., csütörtök 20:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület