CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Megváltozik a fertődi Esterházy kastély színe. A rekonstrukció során a jelenlegi okkersárga helyett rövidesen terrakotta árnyalatot kap az épületegyüttes. A homlokzat és a díszudvar felújítását, valamint a tetőszerkezet cseréjét még idén elvégzik.

Személyeskedő vitáktól sem volt mentes a tegnapi közgyűlés. A városatyák legfontosabb döntése a SOTÁV privatizálásáról szólt. Ennek értelmében a SOTÁV Kft. 49 százalékos tulajdonjogát fogják pályázatra kiírni.

Szüreti mulatságot rendeznek Nagycenken, három teljes napon át. A mulatság ma délután kettő órakor a kastélyszállónál lévő sátorban az erős ifjak viadalával kezdődik. Holnap tartják a szüreti felvonulást, de egész hétvégén programok és kóstolók váltják egymást. Holnap Fertőhomokra is várnak minden érdeklődőt, hisz falunapot tartanak, melynek gyermek-és felnőtt kulturális programjai délután háromkor kezdődnek.

Holnap futóversenyt és kerékpártúrát rendeznek Brennbergbánya és Récény között. A mezőny délelőtt fél tizenegykor indul Récény központjából, a befutókat pedig a soproni Fő téren fogadják. Az erőnléttől függően több pálya és táv közül választhatnak a résztvevők. A határátkelő reggel 8.00 és este nyolc óra között lesz nyitva Brennbergbánya és Récény között. Vasárnap az Ágfalva és Lépesfalva határátkelő nyílik meg ideiglenesen a gyalogosok és kerékpárosok számára. Vasárnap Ágfalván Búcsút is tartanak.

"Az idősek és fogyatékosok esélyei" címmel X. alkalommal rendeznek nemzetközi konferenciát és szociális tudományos tanácskozást városunkban, október 1-től 3-ig, A tanácskozás központi helyszíne a Pannonia Med Hotel. A konferencia a Népegészségügyi Program alprogramjaként tárgyal az idősek egészségmegőrzéséről, a rehabilitációról, és sok egyéb mellett a fogyatékkal élők esélyeiről. Október 4-én, az Idősek Világnapján nemzetközi találkozó, ki-mit-tud és más kulturális rendezvények helyszíne lesz a Gyermek és Ifjúsági Központ.

Holnap 10.00 órakor ünnepélyesen is átadják a soproni zeneiskola új épületét a Patak utcában. A Horváth József Zeneiskola már szeptember eleje óta, a volt konviktus felújított épületében fogadja növendékeit.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hirdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.30 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában
16.00 órától a Deák téri Általános Iskolában
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart ma, szeptember 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.



2003. szeptember 26., péntek 14:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület