CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A döntőkre várva…
RAIFFEISEN TENISZ GRAND PRIX SOPRONBAN

Továbbra is szikrázó napsütésben, bár tudjuk, mint minden ez is zavarhatja a teniszezőt, Hultai Gergely kérte is egy magas labdánál a közönséget - valaki nem kapcsolná ki a Napot? - pedig akkor már késő délután volt. De menjünk sorjába. Délelőtt 10 órától a siketek Speciális Szakiskolájából a versenyigazgató Horváth Ernő tanítványai szórakoztatták a közönséget, majd megérkezett Taróczy Balázs, Wimbledon 1985-ös páros bajnoka, aki a gyerekekkel való fényképezkedés után

Horváth Ottónak, a Hotel Lővér igazgatójának partnereként máris pályára lépett, egy bemutató, úgynevezett VIP páros keretében. Minden tekintélytisztelet nélkül, rövidített játszmában győzött a Hámori-dr.Rák páros.

Az időközben szépszámúvá gyarapodott közönség nem panaszkodhatott a kiszolgálásra: a kettes pályán felállított mobil lelátón, valamint a kerítések mellett elhelyezett kényelmes ülőalkalmatosságokon több mint száz lelkes teniszbarát várta az elődöntőket, ezek közül is elsősorban Bardóczky Kornél attakját a spanyol Javier Garcia-Sintes ellenében.

Jól kezdett Kornél, magabiztos, néha már-már iskolajátékkal 5/0-ra elhúzott az első szettben, majd némi bizonytalankodás, hosszú labdamenetek után, de minden erőlködés nélkül 6/2-re nyerte az első játékot. Ennek éppen az ellenkezőjét láttuk a következő játékban, Garcia-Sintes ránk is ijesztett kellőképpen - nem így Bardóczky, aki hamar elvette a kedvét, ezzel az esélyét is a szimpatikus spanyolnak a döntőbe jutástól.

Ezt követte a másik elődöntő, az első helyen kiemelt osztrák Marko Neunteibl és az Észak-Afrikai Algériából érkezett, junior wimbledoni bajnok Lamine Ouahab között. A hihetetlen ütőerejű osztráknak csak megnehezíteni tudta a dolgát az arab fiú, döntőbe jutását megakadályozni nem. Nem lesz könnyű dolga holnap délelőtt Bardóczkynak, de hol van itt könnyű meccs?

Éppen Taróczy Balázstól hallottuk, hogy így leírva alig érdemel többet egy legyintésnél, ha valaki, történetesen Bardóczky megveri a világranglista 465. helyén álló játékost… - de micsoda meccsen! Rendkívül kicsi, mondhatni nüansznyi a különbség, akár az első száz és az 500. között, rengeteg a feltörekvő fiatal, óriási a motiváció, amiben persze szerepet, mondhatni főszerepet játszik a pénz, az éljátékosok csillagászati jövedelmei - persze ez nem vonatkozik a sopronihoz hasonló future versenyekre - bár nyerni, döntőbe kerülni azért már itt is érdemes!
A mai napból még egy elődöntő volt hátra, ahol garantált volt a magyar továbbjutó, a Bardóczky-Hultai párost verte a Kiss-Balázs tandem, akiknek sorozatos visszalépések után holnap cseh ellenfelük lesz a döntőben.

(pluzsik)

Kapcsolódó cikkek:

Raiffeisen Grand Prix - Sopron
Mindkét magyar elbukott...
Csúcstalálkozók a hármas pályán...



2003. szeptember 26., péntek 21:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület