CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szokolay Sándor Vérnásza az Operaházban- Ágfalvi búcsú- Nagycenki Szüreti Napok- 24 órás kosár a Sportcentrumban

Szokolay Sándor Vérnásza az Operaházban
Szokolay Sándor Vérnásza a múlt század második felének legsikeresebb magyar operája: eddig mintegy húsz produkcióban állították színre itthon és külföldön. A mű legújabb bemutatója szeptember 27-én a Magyar Állami Operaházban volt, Kovalik Balázs érdemes művész rendezésében.
 
Szokolay Sándor így vall művéről: … a Vérnász sikersorozatára nem számítottam. Az 1964-es budapesti ősbemutató – Mikó rendezésében, Komlóssy, Házy, Faragó telitalálatként érzékelt szerepformálásában – megdöbbentett. S ami e sikert még fokozta: a Bécsi Ünnepi Játékokon való első vendégszereplésünk (ezt a külföldi színrevitelek sokasága követte). A Vérnász a Magyar Állami Operaház „exportcikke” lett: a budapesti produkciót nyolc országba vitték el. A jelen előadáshoz a következőt szeretném előrebocsátani: a mindenkori színrevitelben a változó idők igénye is kell, hogy munkáljon, de a változatlan, klasszikusan örök igazság igénye is! A mai színrevitelben a négy évtizeddel ezelőtti bemutató mondandóját nem keresem. A költői kérdésre – „Hogyan lehet a változó világban érclábon megállni?” – mindig a jövő ad választ. Bízom abban, hogy a mostani bemutató üzenet értékű és átütő erejű lesz" - nyilatkozta a Kossuth-díjas zeneszerző a gondola.hu internetes portálnak.

Ágfalvi búcsú Az Ágfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében vasárnap és hétfőn búcsúnapot tartanak a településen. A közösség az evangélikus templom 1785.évi evangélikus templom- és az 1870-es toronyszentelésre emlékezik.
Vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az ünnepi istentisztelet, délután 15.00 órakor a Hegy utcában legénytáncot láthatnak az érdeklődők, amelyet az előadók hétfőn 16.00 órakor újból bemutatnak.
 
Nagycenki Szüreti Napok Vasárnap folytatódnak a Nagycenki Szüreti Napok. A pénteken kezdődött három napos szüreti mulatságra szeretettel várnak mindenkit a szervezők. A szombati felvonulást és egész napos zenés szórakoztató műsort követően vasárnap sport – futballvetélkedők – valamint Szandi, az Irígy Hónaljmirigy és a Flört együttesek zenélnek majd a kastélyszálló parkolójában zajló rendezvényen.

24 órás kosár a Sportcentrumban 2003. szeptember 28-án, vasárnap 24 órás kosármérkőzésre kerül sor a soproni Sportcentrumban. Az eseményen fellép a soproni Líceumi Társulat, továbbá dobóversenyek, színes zenei kavalkád és és fergeteges hangulat várja a sportbarátokat.
 
 



2003. szeptember 27., szombat 22:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület