CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Egészség  

18. Soproni UH Napok

    Modern képalkotó eljárások címmel rendezték meg az idén a kongresszust, amelynek elnöke dr, Baranyai Tibor, a Soproni Erzsébet Kórház igazgatója.
    A szakma különböző szakmai és szakmapolitikai kihívásokkal néz szembe, a területen újabb és újabb technikai és technológiafejlesztések zajlanak.
    Több fontos szakterület is szerepel a kongresszuson. A tudományos programok között helyet kapott az UH - diagnosztika a szülészet-nőgyógyászatban, képalkotó diagnosztikai lehetőségek változása egyes gyermekkori hasi kórképek kivizsgálásában, fejlődés az UH kontrasztanyag klinikai alkalmazásánál, valamint az onkoradiológia aktuális kérdései.
    A kongresszusra több hazai városból, kórházból és klinikáról érkeztek előadók. Szeged, Pécs, Budapest, Eger, Győr, Sopron mellett, Hannoverből és Eisenstadtból is érkeztek szakemberek a tanácskozásra.
    Külön érdekesség, hogy a 18. Soproni UH Napok keretében első alkalommal tartotta elméleti és gyakorlati képzéssel egybekötött ultrahang-diagnosztikai tanfolyamát a 3D Egészségügyi, Kutatási. Technológiai Alapítvány.
    Az alapítvány 200-ben alakult, tevékenysége kiterjed az ultrahang összes klinikai alkalmazására, konzultációs területet teremtve ez által az egyes orvosi szakterületek között.
    Az ultrahang vizsgálatok alkalmazása a legfontosabb a hasi ultrahang, érvizsgálatok, nyaki ultrahang, emlővizsgálat, ízületi ultrahang, hüvelyi ultrahang vizsgálat területein.
    A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének radiológiai osztályán mindegyik területen térítésmentes közvetlen vizsgálati tevékenységet folytatnak a 3D alapítvány munkatársai. (Cím: 1125 Budapest, Kútvölgyi u. 4., tel. 1-355-1122/469, 20-312-2877)
    Több neves hazai és külföldi cég részvételével kiállításra is sor kerül, melyet ma nyitottak meg a Hotel Lővérben.

Horváth Edit



UH diagnosztikai kiállítás – világmárkák a Ciklámen teremben

    eves külföldi és hazai cégek képviseletével nyitották meg október 10-én a 20-50 milliós orvostechnikai műszereket, bemutató kiállítást a Hotel Lövér Ciklámen termében.
    Az október 12-ig tartó kiállításon képviselteti magát a Hitachi Medycal Systems, a Nycomed Amersham, a Toshiba Variotrade, a Philips, a magyarok közül a Medicare (General Electrics Medical Systems), a Medimat, a Medimon, a HUN- M.E.D., az S&T Magyarország, valamint a film területéről az AGFA és a Fuji.
    A kiállítások hűséges résztvevője évek óta egy magyar kiállító, Németh László ügyvezető igazgató (Medicare), így számol be tapasztalatairól:
    Az UH berendezések nemzetközi alkalmazásával kapcsolatban is elmondható, hogy mintegy tíz jelentős gyártó van jelen, akik a hazai kiállításokon is megtalálhatók. Ez a gyártói csoport meghatározóan a nagy multinacionális cégekből, formálódik, vannak mellette kisebb cégek, lokális, parciális gyártással, Dániától Izraelig, Olaszországtól Indiáig. Belföldi, magyar összeszerelés, végszereléssel készült műszerek is találhatók itt. .
    Ez a rendezvény azt célozza, hogy túl a szakmai eredmények meghallgatásán, lehetőség legyen modell alkalmazásával kipróbálni az új alkalmazásokat, új műszaki fejlesztési eredményeket, új diagnosztizálási, lehetőséget, új képminőséget és új archiválási biztonságot, amelyeket a legkorszerűbb készülékek nyújtanak.
    Szakterületünk fejlődést két dolog határozza meg: egyrészt az UH elektronikának a világban való nagy mértékű fejlesztése, másrészt pedig a számítástechnika és a szoftvertechnika gyors fejlődése.
    Az UH diagnosztika dinamikusan fejlődik, hiszen ami húsz évvel ezelőtt az orvostechnikai tudomány csúcsát jelentette, az ma alaphelyzet, a mai csúcskészülékek az űrkutatás naprakész eredményeit alkalmazzák az orvostechnológiai diagnosztikában.

H.E.



2003. oktĂłber 11., szombat 00:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület