CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Patyi Elemér, a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, a turisztikai régiók tervezett átszervezése és a turizmus állami irányítása ellen tiltakozó nyílt levelet fogalmazott Medgyessy Péter miniszterelnöknek. Az üzenet leszögezi: egyeztetésekre és döntéshozói újragondolásra van szükség. A régióhatárok tervezett megváltoztatása után a területfejlesztési és idegenforgalmi szervezetek közös munkája is nehezebbé válna. (Kisalföld)

Közmeghallgatást tart ma a városháza dísztermében Walter Dezső, városunk polgármestere. A közmeghallgatáson Hruby József és Kalmár István alpolgármesterek is jelen lesznek.

Újabb II. Világháborús lövedéket találtak a Jereván lakótelep közelében, egy vendéglátó központ építkezésén. A bombát, tereprendezés közben, egy markológép fordította ki a földből. Azonnal értesítették a tűzszerészeket, akik várhatóan ma szállítják el a lövedéket.

Október 16-tól kétnapos konferenciát tart városunkban a Holocaust Dokumentációs Központ. A konferencia összefoglaló címe: Üldöztetés, identitás, integráció. Helyszíne a Benedek Elek Pedagógiai Főiskola.

A volt soproni járás települései polgármestereinek tartanak tájékoztatót a Soproni Rendőrkapitányságon október 27-én. A polgármesterek megismerkednek a közbiztonság és a közrend aktuális helyzetével és bemutatkozik nekik Sopron új rendőrfőkapitánya is.

Idén is útjára indult a táncházmozgalom Sopronban. A Pendelyes Kulturális Egyesület első estjén Sopron környéki nemzetiségi táncokat tanulhattak az érdeklődők. A tervek szerint a határon túli magyarság néptánchagyományaival és a nálunk élő kisebbségek kultúrájával is megismerkedhetnek azok, akik havonta egyszer ellátogatnak a táncházba.

Pénteken 18.00 órától a MATÁV Sopron NB I-es futball csapata a Videoton otthonában lép pályára. A klub baráti köre szurkolói buszt indít a találkozóra.

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart október 17-ig 8-13 óra között a harkai katonai lőtéren.

A Nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum november 1-től március 31-ig téli nyitva tartással üzemel: ezen idő alatt a kiállítások naponta hétfő kivételével 10.00-14.00óra között tekinthetők meg.



2003. október 16., csütörtök 14:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület