CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Család- és otthonteremtés mellett, értékelvű közéleti szerepvállalás

Megalakult a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete

    Sopronban 2003. október 17-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartotta alakuló ülését a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata Győr-Moson-Sopron Megyei Területi szervezete. Az ülés vendége volt Vígh Ilona, a FIDESZ Női Tagozat országos elnöke.
    Vígh Ilona az alakuló ülés megelőzően Dr. Molnár Ágnes, választókerületi titkárral közösen tartott sajtótájékoztatón ismertette a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női Tagozat fő célkitűzéseit.

    Kiemelte a hagyományos női feladatok és szerepek között fontos a társadalom 52 százalékát kitevő nők közéleti szerepvállalása. Az elnök hangsúlyozta a női tagozat egyik legfontosabb célkitűzése a nők fokozottabb megbecsülésének érvényesítése.
    A nők család- és otthonteremtésben betöltött szerepvállalása, a család összetartása, az egészséges, hagyományos családmodellre való figyelemirányítás a nők egyik legfontosabb feladata.
    A Női Tagozat fontosnak tarja, hogy megfelelő társadalmi elismerésben részesüljenek azok a nők is, akik a családban vállalnak munkát és szerepet.
    A nők közéleti szerepvállalásának fontosságáról szólva a képviselő asszony elmondta: jelenleg a parlamentben a képviselők 8 százalékát teszik ki a nők, a Női Tagozat szeretné, ha ez az arány a jövőben növekedne.
    A Női Tagozat munkája további fontos területei között említette Vígh Ilona az egészségmegőrzés és prevenció (életmód, táplálkozás, sport), a karitatív tevékenységek területeit.
    A FIDESZ Nőt Tagozata fontosnak tartja egyrészt a mindenkori kormány, családokat érintő intézkedéseire reagálni, másrészt a tagozatok vezetőin keresztül az országgyűlési képviselőket a nők, a családok helyzetéről valló információkkal ellátni.
    A képviselő asszony beszámolt arról, hogy Sopronban 92 taggal a Női Tagozat tizenötödik területi szervezete alakul.
    Kérdésre válaszolva Vígh Ilona kifejtette: a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség nem ,,esélyegyenlőségi harcot folytató, feminista mozgalom", hanem több évezredes értékközpontú és családközpontú gondolkodást ötvözi a közéleti szerepvállalással, azért, hogy a döntéshozatalban hangsúlyosabban megjelenhessenek a nők érdekei.
    Vígh Ilona bírálta a kormány család- és otthontámogatási politikáját, az adótörvények módosítását, a gyógyszerár-emelést, az oktatás liberális elvek szerinti átalakítását, a táppénz tervezett csökkentését.

Az alakuló ülésen a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Női tagozata megyei szervezete tisztségviselőit is megválasztották: elnök: Kónya Istvánné (Sopron), Alelnökök: Dr. Gulyás Zoltánné (Csorna), Firtl Katalin (Kópháza), Zimmermann Zoltánné (Mosonmagyaróvár), Füssy Angéla (Győr). Az Országos Tanácsba megválasztott küldöttek: Molnár Mária (Egyházasfalu), Szalainé Kapui Mária (Csorna), Dr. Pethő Annamária (Győr).
T.É.



2003. október 17., péntek 22:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület