CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Cégéravatás a Teátrumban
Kodolányi János művének leleplezése

- A mai napon három művészet - a képzőművészet, a színművészet és a gasztronómia - találkozásának lehetünk szemtanúi - mondta Csák Péter, a Teátrum vezetője szombat délután.
A Gasztronómia, mint ,,szerény társművészet" igyekezett kiszolgálni az összegyűlt közönséget és a színészeket, akik vidám műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

    A cégéravatás tiszteletére jófajta Borostyán sörrel ittak áldomást a résztvevők, miközben kóstolgatták a frissen sült babos pogácsát, az olívabogyóval töltött fasirtot, az ízes sörkorcsolyákat.
    A 30 éves jubileumát ünneplő Civitas Pinceszínház előadói a sört dicsérték műsorukban, aztán a Petőfi Színház jó hangulatú művészei áttértek a hagyományos diákdalokra. A selmeci diákdalokat Nagy Tibor gyűjtötte össze, aki együtt énekelt a színészcsapattal.

A művész: Kodolányi János

    A cégéravatással lehullt a  Borostyán-lepel, és előbukkant az új cégér.
    Ezután az udvarra invitálták a meghívott vendégeket, ahol szépen megterített asztalon egy valódi, rekordméretű babosrétes várta a vendégsereget. A tíz méter hosszú rétes három óra alatt készült el.
    Baján László aranyérmes mesterszekács két társával maga szelte a rétest,és kínálta a saját sütésű pogácsát a vendégeknek.
    Az időjárás is kegyes volt, a nap szépen ragyogott az égen, csak az őszi szél borzolta a leveleket.
    A Belvárosban  életre kelt egy hagyomány - a cégéravatás hagyománya.

Horváth Edit



2003. október 20., hétfő 20:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület