CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Polgári Összefogás ,,a közszolgáltatás privatizációja' ellen tiltakozik

A Polgári Összefogás ,,a közszolgáltatás privatizációja" ellen tiltakozik

Sopron a közszolgáltatás privatizációjának áldozata - hangzott el a Polgári Összefogás frakció tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyet Abdai Géza frakcióvezető és Dr. Molnár Ágnes képviselő tartott.

,, Teljes információzárlat, vagy a teljes tehetetlenség uralkodik a soproni városházán?" - tette fel a kérdéet Abdai Géza frakcióvezető, aki nehezményezte, hogy míg soproni képviselőknek nincs betekintési lehetőségük a Gazdaságkutató Intézet Sopronnal kapcsolatos, készülő anyagaiba, addig különféle klubok azt véleményezik, minősítik, arról a sajtóban nyilatkoznak.

,,A Polgári Összefogás frakciója konstruktív ellenzék szeretne lenni, a város folyó ügyeiben részt vállalni és segíteni a város működését" - mondta Abdai Géza, aki megállapította: ,, a jelenlegi soproni városvezetés részéről erre sajnos nincs igény."

,,A szocialista városvezetés megbukott, mert ígéreteit nem tudta teljesíteni - fogalmazott Dr. Molnár Ágnes, aki rámutatott arra, hogy Sopronban a baloldal választási ígéreteiben elhangzott vagyonvesztés megállítása helyett a város vagyonának ,,elkótyavetyélése" folyik. ,,A szocialista városvezetés nem kapott a választóitól felhatalmazást a közszolgáltatások privatizációjára" - mondta a képviselő asszony, aki kijelentette: a soproni polgárok és a Polgári Összefogás megfelelő tájékoztatása nélkül, a háttérben – a Globex-vagyon elvesztéséhez hasonló méretű és következményekkel járó módon – zajlik a közszolgáltatások privatizációja. Példaként a távhőszolgáltató részleges privatizációjával kapcsolatos döntést említve kijelentette: jelenlegi információik szerint, a szintén nyereséges hulladékgazdálkodási ágazat eladását tervezi a város, amellyel együtt az önkormányzat kusza, konzorciális, adás-vételi, szindikátusi és együttműködési szerződések sorával ,,elajándékoz" egy, a várost illető 3,6 milliárdos EU-s támogatást is. Kifejtette: az EU által támogatott integrált hulladékkezelésben ,, nagy üzlet" a lerakók hosszútávú működtetése jogának megszerzése.

A Polgári Összefogás érthetetlennek és aggasztónak tartja, hogy Sopron regionális szerepének erősítése helyett a városvezetés lemond a Sopron jövőjét 30 évre visszafordíthatatlanul eldöntő, nyereséges beruházások megvalósításáról, teszi mindezt ,sebtében, sietve, előkészítetlenül, a már ,,megszokott sürgősségi indítvánnyal". A Polgári Összefogás Sopron vagyona megőrzésének szándékával attól sem riad vissza, hogy a közszolgáltatások privatizációja kérdésében helyi népszavazást kezdeményezzen - hangzott el a sajtótájékoztatón.

T.É.



2003. október 20., hétfő 21:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület