CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Rotary jótékonysági séta

Rotary Club Sopron XI. hagyományos jótékonysági sétája
a Horváth József Művészeti Iskola hangszervásárlása javára - Képriporttal -

Támogatókra és hívekre talált, és nemes hagyománnyá vált Sopronban a Rotary Club Sopron október 23-ai jótékonysági sétája, amelyek alkalmával  évről évre a nemzeti ünnepnapon az értékekre irányítják a köz figyelmét, és ami még több, a sétán részvevők adományainak köszönhetően a rotarysok anyagilag is támogatják az értékteremtésben , -megőrzésben, továbbadásban részt vállaló intézményeket, szervezeteket.

Az idei sétának bevételét a Horváth József Művészeti Iskola részére, egy Ammer tipusú csemballó beszerzésére ajánlotta fel a Rotary Club Sopron. Ezért vezetett az útvonal a Perkovátz Háztól – ahol a megjelenteket Hillebrand Imre, a Rotary Club Sopron soros elnöke üdvözölte – a Petőfi tér - Ógabona tér - Lackner Kristóf utca - Patak utca útvonalon a Horváth József Művészeti és Zeneiskoláig. A művészeti iskola udvarán Horváth Rudolf iskolaigazgató köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket, amelyet követően Kalmár István, az eseményen megjelent alpolgármester kért szót; Walter Dezső polgármester üzenetét tolmácsolva jelentette be az alpolgármester, hogy Sopron város polgármestere a Rotary Club Sopron által adományozott összeget a kétszeresére szándékozik kiegészíteni.

A közel háromszáz fős közönség számára a művészeti iskola kamaraterme ezúttal kicsinek bizonyult. Ezért a zeneiskola növendékeinek (Stangl Orsolya: oboa, Holyevác Zsófia és Weber Irénke: hegedű, Dibuz László: gitár, Rázó László: ének, Nagy Ágnes: szaxofon, Némeh Gabriella és Kocsis Zoltán: zongora ) produkciói során a zeneművek általi feltöltődést választók mellett, többen az új épülettel való ismerkedés lehetőségét használták ki.

A séta a Várkerületen vezetett a Hűség Zászlóhoz, ahol a résztvevők egy perces néma csönddel adóztak 1956 emlékének, majd a már szintén hagyományos forralt bor, tea, zsíros kenyér és frissen sült pogácsa várta a Perkovátz Házhoz visszaérkezőket.

A közösségben és közösség által megvalósított ünnepi tett példája volt a mai: a hagyományápolás, művészetpártolás, múlttisztelet, a Rotary Club Sopron értékeket és jótékonykodást a középpontba helyező újabb sikeres rendezvénye.
 
 

T.É.



2003. október 23., csütörtök 16:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület