CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ágfalvi Krónika - október

Megjelent az Ágfalvi Krónika októberi száma, amelynek internetes változata oldalainkon az Ágfalvi Krónika oldalakon, a lap előző számaival együtt olvasható.

Ágfalva információs lapjának tartalmából:
Magyarországi bemutató - Mattersburg után Sopronban ágfalvi gyerekekkel (is) címmel Csernus Gáborné, a szervező ír a 2002 novembere óta zajló, a zemendorfi, drassburgi és az ágfalvi általános iskolák diákjainak EU-projektben való részvételéről és személyes kapcsolatokat is jelentő együttműködéséről. (A cikkben szereplő közös előadásról a cyberpress oldalain is beszámoltunk.)
A Jegyzet az Ágfalvi Futófesztivál margójára szerzője a 2003. szeptember 20-ai versenyről számol be, amelyre Ágfalván kívül Sopronból, Kópházáról, Fertőrákosról, Lövőről, Nagylózsról is érkeztek résztvevők.
A szélkerekek ágfalvi telepítésével kapcsolatos újabb írás is helyet kap az Ágfalvi Krónikában, amelyben a szerző így fogalmaz :,,meglepő módon a szélerőművek ellen a környezetvédők tiltakoznak, pedig a szélerőművek az erőművek között a leginkább környezetbarátok." Majd az írás az ellenzők egyes érveit ismertetve azokra választ adva érvel a szélerőmű Ágfalván való telepítése mellett: ,,Sopronhoz hozzá tartoztak a szélmalmok, régen a szélkerekek megszokottak voltak. Miért félnék most a modern szélmalmoktól? Egyébként Ágfalva és Brennbergbánya a szénbányászat kapcsán több mint 250 éve hazánkban elsőként járult hozzá az akkor csúcstechnikának számító bányászathoz, energiahordozó termeléshez. Ha ma a szélkerekeket támogatjuk, elődeink nyomában járunk, a most modern energiatermelés szolgáljuk."
A Patak utcai útépítésről maga a polgármester számol be, Mi ellen védjük állatainkat? címmel az állatorvos indítja útjára cikksorozatát, amelyben ezúttal a kutyával foglalkozik.
A közérdekű információk között a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje, tisztségviselők fogadónapjai, a családgondozó, a körzeti megbízott rendőr, a A falugazdász  ügyfélfogadási rendje. A gyógyszertár nyitvatartási ideje, az orvos rendelési, illetve a védőnő szolgálati ideje mellett az istentiszteletek rendje is helyet kap, további hasznos információk, gyakorlati tanácsok mellett.



Kapcsolódó cikkek, oldalak:

Europa Musical - A közeljövőt, a közös Európát villantotta fel
Ágfalvi fotók a Soproni KépIndexben

Ágfalvi Krónika



2003. október 24., péntek 16:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület