CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Közgyűlés előtt: még mindig a hulladékgazdálkodásról

Közgyűlés előtt: még mindig a hulladékgazdálkodásról

Kidobott pénz - véli a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség soproni szervezete.

 
    Kidobott pénz címmel tartott sajtótájékoztatót a Fidesz soproni szervezete, amelyen Ivanics Ferenc elnök Dr. Molnár Ágnes képviselő társaságában elmondta: az elmúlt pár hétben olyan tárgyalások kezdődtek a soproni hulladékszállításról és feldolgozásról, amelyek a várost rosszabb helyzetbe hozhatják. Az uniós pályázatok rendkívül szigorú feltételeket szabnak, és csak önkormányzatok vehetnek bennük részt. Az elnök szerint ott kerül kidobásra a várhatóan elnyert 3,6 milliárd forintos támogatás, hogy a városvezetés figyelmen kívül hagyva Sopron érdekeit, osztozni fog rajta egy magáncéggel.

,,Úgy hisszük a város nincs olyan helyzetben, hogy egy 3,6 milliárdos támogatás felét kiadja egy olyan társaságnak, amely nincs önkormányzati tulajdonban. Márpedig a Rekultív Kft magáncégként közel 300 millió forintot fektet majd be, és az EU-s pályázati összeg közel felét kapja meg". – jelentette ki Ivanics Ferenc. A Fidesz célszerűnek tartaná, ha Győrhöz hasonlóan a települési önkormányzatokkal egyeztetve valósítaná meg a projektet egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú társaság.
    A sajtótájékoztatón szó esett a Soproni Városüzemeltetési Kft. szétválasztásáról, amelynek veszélyes következményeire hívták fel az újságírók figyelmét. Az önkormányzat a nyereséget termelő szemétszállítást kívánja leválasztani és csak a városrendezéssel foglalkozó ágat tartaná meg. ,,Miből kívánja a város majd pótolni az így hiányzó forrásokat?" –tette fel a kérdést a politikus.
    A szövetség elnöke megismételte Dr. Molnár Ágnes hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakat, miszerint Sopronban is elindult a közszolgáltatások privatizációja, ráadásul olyan bújtatott módon, amely a város lakosságát hozza majd kényelmetlen helyzetbe.
    A képviselők elmondták, a hétfőn  kézhez kapott előterjesztés aggodalomra ad okot, amelyet tovább fokoz, hogy megtárgyalására sincs elég idő, ugyanis a jövő héten rendkívüli közgyűlésen már dönteni kellene arról.
    A Polgári Összefogás frakció képviselői fontosnak tartják, hogy Sopron a több évszázados regionális szerepét megtartsa, ehhez viszont a városnak regionális feladatokat is fel kell vállalni. Nem a gyors megoldást kell keresni, hanem azt, amely hosszú távon biztosítja a város boldogulását – mondta Ivanics Ferenc.
    ,,Mi azt szeretnénk, ha a környező települések önkormányzatain kívül az összes érdekelt felet bevonják a tárgyalásokba, és csak azután szülessen meg a felelős döntés." – nyilatkozta az elnök.

S.D.



2003. október 24., péntek 21:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület