CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A soproni Harkai úti hulladéklerakó telítettsége miatt hamarosan új, regionális létesítményre lesz szükség. A számítások szerint a jórészt állami és uniós pénzekből finanszírozott beruházás 3,6 milliárd forintba kerül. A soproni közgyűlés várhatóan október 30-án dönt arról, hol épüljön meg a város új, regionális hulladéklerakója - közölte Kóczán Zoltán, az önkormányzat városüzemeltetési tanácsnoka. A parlament által elfogadott hulladékgazdálkodási törvény a térségben három településen - Nagycenken, Fertőszentmiklóson és Csepregen - engedélyezi a lerakók építését.

A Sopron-Bécsújhely között közlekedő vonat elé vetette magát egy 52 éves soproni férfi, október 24-én pénteken. A tragédia Ágfalva határában történt. A szerelvény 33 éves osztrák vezetője látta, hogy mire készül a férfi, de már nem tudta megállítani a vonatot. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Véradás: holnap 14.00-18.00 óra között Fertőd polgárai adhatnak vért a helyi általános iskolában. Várják a véradásra a Porpáczy Aladár Kertészeti Szakközépiskola 18.életévet betöltött tanulóit is.

A "Magyar Tudomány Napja" keretében október 31-én Széchenyi István emléknapot rendeznek a soproni egyetemen. A hagyományos hársfa ültetés mellett érdekes szakmai programok is várják az érdeklődőket.

Használt ruhák és egyéb háztartási eszközök vásárát rendezi a Menta Egyesület november 8-án szombaton 8.00 órától a Pedagógus Művelődési Házban. A vásáron befolyt összeget a gyermekotthonokban élő fiatalok támogatására fordítják.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.

A volt soproni járás települései polgármestereinek tartanak tájékoztatót a Soproni Rendőrkapitányságon ma délután. A polgármesterek megismerkednek a közbiztonság és a közrend aktuális helyzetével és bemutatkozik nekik Sopron új rendőrfőkapitánya is.



2003. október 27., hétfő 14:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület