CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Hulladékkezelés: politikai vagy szakmai kérdés?

Hulladékkezelés: politikai vagy szakmai kérdés?
Az MSZP szerint: a szakmai kérdés ürügyén a jobboldal manipulál és hangulatot kelt

Hegyi Ferenc, az MSZP frakciójának vezetője és Kalmár István, az MSZP helyi szervezetének alelnöke sajtótájékoztatót tartott, amelyen a hulladéklerakó létesítése körüli helyzetet elemezte.

Hegyi Ferenc MSZP-frakcióvezető és Kalmár István alelnök

A politikusok a kialakult helyzettel kapcsolatosan elmondták:

Az előző ciklusokban is voltak éles véleménykülönbségek az önkormányzati frakciók között, a város jövőjét érintő alapvető kérdésekben mégis Sopron érdekeit szem előtt tartva, egyeztetve az álláspontokat hozták meg döntéseiket a frakciók.

,,Ezekbe a döntésekbe a közvélemény manipulálásával, hangulatkeltéssel nem avatkoztak be a helyi pártszervezetek. Erre a felelős magatartásra méltán lehettünk büszkék. Most megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a hulladékkezelés hosszú távú koncepciója kapcsán a Fidesz által tartott sajtótájékoztatók kizárólag pártpolitikai szempontok alapján befolyásolják a közvéleményt, a régió lakosságát. Megnyilvánulásaikból jól látszik: a hisztériakeltésre törekszenek, s ezzel a Fidesz politikai érdekből kockára teszi a régió, Sopron és az itt élők jövőjét. Sopronban nem volt még példa arra, hogy ehhez hasonló horderejű kérdésben, amikor éppen egyetértésre és tisztán szakmai indítványokra volna szükség, egy politikai erő a maga hasznára tegyen a város érdekei ellen. A város érdekei ellen, hiszen az elmúlt napok hisztériakeltése is hozzájárult ahhoz, hogy a lerakóhelyként szóba jöhető települések egyelőre elzárkóztak kezdeményezésünktől." - mondta az MSZP frakcióvezetője.

Hozátette: ,,A Fidesz jól tudja, a hulladékkezelés kérdése nem új keletű probléma, hiszen néhány éve, a város akkori irányítóiként, ugyanezen problémák megoldását hasonló módon tervezték el. Mivel nem merték vagy nem tudták végre hajtani, a város kárára értékes éveket vesztegettek el. Most ezt a lemaradást kell behoznunk. Mára ott tartunk a munkában, hogy amennyiben a decemberi időpontra nem állunk készen, egyszer és mindenkorra elszalasztjuk a PHARE milliárdos támogatását, s meggyőződésünk szerint annak lehetőségét is, hogy Sopron számára megnyugtató módon rendeződhessenek a hulladékkezeléssel kapcsolatos kérdések.

Kalmár István kijelentette: A Fidesz jól látható célja, hogy az MSZP-SZDSZ többségű városvezetés semmilyen Sopront érintő eredményt ne tudjon felmutatni, hiszen így a 2006-os választási kampány során majd elmondhatják, az MSZP-SZDSZ koalíció eljátszotta a város jövőjét.

Hogyan kerülhetnénk el a Fidesz sorozatos bírálatait? Talán úgy, hogy nem mondunk, és nem teszünk semmit.
De ez az, aminek az ellenkezőjét fogjuk cselekedni." - hangzott el a sajtótájékoztatón.

    Hegyi Ferenc arról is beszámolt, hogy a tegnap egy Kapuváron tartott megbeszélésen az is elhangzott, hogy amennyiben Sopronban nem születik döntést, Mosonmagyaróvár a helyzet megoldása érdekében felajánlja, az ottani telephez való csatlakozását.
    Ugyanakkor az MSZP Sopron város történetében példátlan esetnek tartja azt is, hogy a Győr városával való,  jól működő, személyes kapcsolatrendszernek is köszönhetően  a hulladékkezelés rendszerét finanszírozó pályázati lehetőséghez Sopron hozzájuthatott.
 
 



2003. oktĂłber 29., szerda 14:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület