CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fertő tavi csatornahálózat felújítása-Dr. Szájer József fogadóórája- Légoltalom vigyázz! Sopron... könyvbemutató- A Boldog Gizella kézműves csoport- A Szent Korona misztériuma

Fertő tavi csatornahálózat felújítása Megkezdődött a Fertő tavi csatornarendszer karbantartása. Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igaz-ga-tóság ebben az évben 20 millió forintot tud fordítani erre a célra, ez az összeg egy 5 km-es szakasz rendbetételére elég. A csatornarendszer azonban 320 km hosszú.
    A Fertő táj a Világörökség része. Jellegzetes képének megőrzésére, a tó csatornarendszerének karbantartására programot dolgozott ki az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Fertő-Hanság Nemzeti Park. Mivel az uralkodó északnyugati szél Ausztriából Magyarországra hordja az iszapot, a csatornarendszer karbantartása a hazai oldalon több munkát ad a szak-embereknek, akik jelenleg két kotróha-jóval dolgoznak a tavon. Németh László, a soproni Vízügyi Igazgatóság területveze-tője elmondta: a munkát a Püspök csator-nában kezdték és még az idén a Kör-, a Csárda-kapui, valamint a Kádler csatornákat is kitisztítják. A kotrás a nádaratás számára nélkülözhetetlen közlekedési utak karban-tartására irányul, illetve a víz áramlását, cseréjét segíti elő a nádasokban. Az elmúlt két év csapadékszegény időjárása következtében jelenleg mintegy 60 cm víz hiányzik a tóból, ez azonban nem nehezíti a munkát. A kotrást - az időjárástól függően - várhatóan novemberig tartanak. Jövőre a Bozi-csatornával szeretnék folytatni a munkát, ám erre egyelőre nincs pénz. (Tóth Anita Lilla)

Dr. Szájer József országgyűlési képviselő fogadóórát tart   Dr. Szájer József országgyűlési képviselő 2003. november 7-én, pénteken fogadóórát tart a Polgármesteri Hivatal képviselői irodájában, Sopron, Fő tér 1. II.em. Előzetes időpontegyeztetés céljából a 99/311-284-es telefonszám hívható,  vagy személyesen  Soproni Fidesz Irodában a  Sopron, Új u. 3. szám alatt lehet érdeklődni.
 

Légoltalom vigyázz! Sopron... könyvbemutató  2003. november 6-án, csütörtökön 17:00 órakor a soproni Széchenyi istván Városi Könyvtárban (Sopron, Pócsi u. 25.) a Légoltalom vigyázz! Sopron... című könyvét a szerző, Lovas Gyula mutatja be.

Kapcsolódó cikk: Légoltalom vigyázz! Sopron...

A Boldog Gizella kézműves csoport tagjainak találkozása 2003. november 6-án, csütörtökön 17:00 órakor a Boldog Gizella kézműves csoport tartja foglalkozását a Bán János Katolikus Közösségi Házban a Halász u. 38. szám alatt.

Foltvarró kiállítás 2003. november 6-án, csütörtökön, 17:00 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.) Foltvarró kiállítás nyílik . A kiállítás megtekinthető november 16-ig.  Tel: (99) 511-200.

,,Angyal-é vagy madár ki az ágakon jár..." - a Szent Korona ikonológiai elemzése A Szent Korona misztériumáról tartott előadássorozat keretében Dr. Varga Tibor jogtörténész ,,Angyal-é vagy madár ki az ágakon jár..." címmel a Szent Korona ikonológiai elemzését tartja 2003. november 6-án, 18.00 órakor a Wrenckh Ede Közösségi Házban (Sopron, Szent György u. 7.). A rendezvényt a soproni Polgári Körök Szövetsége szervezi
 



2003. november 05., szerda 00:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület