CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

MSZP-sajtótájékoztató – az aktualitás jegyében

MSZP-sajtótájékoztató – az aktualitás jegyében

A Medgyessy kormány egy éve alatt megközelítőleg másfél milliárd forint állami támogatásban részesült Sopron.

A sajtótájékoztatóra küldött meghívón eredetileg ,,Megbecsülés az idős embereknek” címmel a nyugdíjasok helyzetéről szóló beszámoló szerepelt, azonban az élet átírta a forgatókönyvet. Kránitz László az MSZP országgyűlési képviselője úgy érezte, reagálnia kell ellenzéki képviselőtársa, Szájer József Sopront érintő módosító indítványaira.

Kránitz László kifejtette: A jövő évi költségvetés  módosító indítványai között Szájer József kilenc kérdésben nyújtott be választókörzetét, Sopront érintően módosító indítványokat, amelyeket dr. Molnár Ágnes választókerületi titkár útján tette nyilvánossá. Sopront a parlamentben a negyedik ciklusban képviselő Szájer Józsefnek – aki az Orbán kormány egyik meghatározó egyénisége és politikusa volt – pontosan tudnia kellene, hol húzódnak a racionalitás, a költségvetés szabta határok és hol kezdődnek az álmok - mondta Kránitz László, hozzátéve: Szájer Józsefnek ,,nincs bátorsága a soproniak elé állni",  módosító javaslataiból ,,a Fidesz soproni szervezetének gondolkodásmódja és gyakorlata köszön vissza: az együttműködés, a konszenzus iránti ellenszenv, az állandó összeütközések keresése, a többség akaratának semmibevétele, az alternatívák hiánya és a hisztériakeltés”. Kránitz László cinikus javaslatoknak, a fideszes képviselő korábbi tevékenységére is árnyékot vető, politikai tehetetlenséget mutató, olcsó ,,piár fogásnak" -titulálta a Fidesz országgyűlési képviselője jövő évi költségvetéssel kapcsolatos javaslatait.

“A Fidesz örökül hagyta Sopronnak a végletekig összekuszált GLOBEX-ügyet, az üres ipari parkot, a hulladékkezelés megoldatlanságát, egy előkészítetlen ISPA pályázatot és a Hűségkút után maradó kifizetetlen számlát” - utalt arra a tényre a képviselő, hogy az Orbán-kormánytól kapott 30 millió forinthoz képest 63 milliós költséggel készült el a Hűségkút. .

A továbbiakban az MSZP képviselője elmondta, hogy a 2002-es országgyűlési választások kampányában, programjában mértéktartó, reális célokat fogalmazott meg, olyanokat, amelyek megvalósulására Sopronnak szüksége volt. A kampányígéretek jó része már most teljesült - jelentette ki Kránitz László: befejeződött a stadion rekonstrukciója, szociális bérlakások épülnek, s bár az idei költségvetésben nem szerepel, de a fertőrákosi Barlangszínház felújításának kérdése is megoldódik - ígérte a képviselő.
,, Az elmúlt egy esztendőben a központi költségvetésből közel másfél milliárd forint gazdagítja a várost. Ezek a támogatások összhangban vannak mind az országgyűlési választási kampányban általam vállalt célokkal, mind pedig az önkormányzati választások során a szocialista párt által megfogalmazott programmal." - jelentette ki Kránitz László.

H. E.



2003. november 06., csütörtök 17:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület