CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Sopron esélyei - együtt MSZP-s és Fideszes kezekben?

Sopron esélyei - együtt MSZP-s és Fideszes kezekben?
Szájer: módosító indítványainak megszavazása milliárdokat hozhat Sopronnak

- Milliárdok jöhetnek Sopronba, amennyiben a jövő évi költségvetéshez kapcsolódó indítványait elfogadják - jelentette ki Dr. Szájer József, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, a parlament alelnöke a soproni városháza képviselői irodájában tartott Sopron esélyei című sajtótájékoztatóján.

,,Ha már az MSZP politikusai nem tudták elérni, hogy a Sopron számára fontos tételek részét képezzék a jövő évi költségvetésnek, akkor én módosító indítvánnyal – az ellenzéki politikusok eszközével – szeretném Sopron és polgárai érdekében ezt elérni. Tulajdonképpen a soproni szocialista önkormányzatot – amely az általa remélt pénzforrásokhoz nem jutott hozzá – segítem abban, hogy választási ígéreteit betarthassa." - mondta a képviselő, hozzátéve:

- MSZP-s képviselőként Sopron érdekében Kránitz László is sokat tehet, úgy, hogy a Sopront érintő módosító indítványokat maga is támogatja, sőt Sopron ügyének még hoz legalább tíz szavazatot a baloldalról.
Szájer József egyúttal arra is kéri a soproni polgárokat, hogy lehetőleg keressék meg szocialista képviselőjüket, hogy a város érdekét szolgáló módosító indítványokat támogassa. ,,Én a város érdeke ellen soha nem szavaztam, bízom benne, hogy ezt a jó soproni szokást a többi képviselőtársam is tartani fogja". - jelentette ki Szájer József, hozzátéve:
- Én bármilyen olyan indítványt, amit a szocialisták Sopron érdekében nyújtanak be, támogatom; sőt tudom hozni a Fidesz és a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjának valamennyi szavazatát. Kránitz Lászlónak csak tízet kell Sopron érdekében szereznie."
    Szájer József sajnálatát fejezte ki azért, hogy a soproni MSZP-s képviselő nem pozitív módon viszonyult a módosító indítványokhoz, hiszen mind mondta: ,, a város több millió forintos költségvetési forrásáról van szó, amelyekkel kapcsolatban kormánypárti politikusként el kellett volna érnie, hogy az érintett minisztériumokkal és tárcákkal való közvetlen konzultációval a költségvetési tervezetbe bekerüljenek."
    Emlékeztetett az Orbán-kormány idején Sopronba áramlott több milliárdos támogatásokra, és arra, hogy ezek mellett a Fidesz-kormány politikusaként sikerült megváltoztatni a korábban Sopronnal – ,,mint gazdag várossal" – szemben kialakított diszkriminációt. A kórház-rekonstrukció, a szociális bérlakások építése, a regionális vízmű ügye, a Vendéglátó Szakképző Iskola támogatáse; továbbá a Konferencia és Kulturális Központ 400 milliós, a Művészeti Iskola 426 milliós támogatása mellett Dr. Szájer József emlékeztetett a soproni szennyvíztisztító ISPA pályázaton keresztüli támogatására, a Sopron-Fertőrákos közötti kerékpárút, a Győri úti körforgalom, a stadionrekonstrukció, a líceumi tornaterem, a műemlékvédelmi pályázatokon nyert pénzekre, valamint a felajánlott, de a város által el nem fogadott mentőállomás kialakításának, jelenleginél lényegesebb olcsóbb megoldására, és további, vállalkozók, szervezetek 456 millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatására.
    A politikus felsorolta a múlt pénteken a Magyar Országgyűlésnek benyújtott módosító indítványait, amelyekről a soproni választópolgárokat kellő időben igyekezett értesíteni, ezért az első munkanapon Dr. Molnár Ágnes választókerületi titkár útján azokat a helyi sajtóval.

    Szájer József kifejtette a polgármesterrel és a soproni képviselőcsoporttal való többszöri konzultációt követően tisztában van a város megoldásra váró problémáival és azzal is, hogy a város nagyon rossz gazdasági helyzetben van. Források hiányában nehéz a kibontakozás, éppen ezért szeretne plusz forrásokat, plusz lehetőségeket a város számára.

    A Hűségkúttal kapcsolatban kialakult méltatlan vitát is érintette az országgyűlési képviselő, emlékeztetett arra, hogy a ,,kifizetetlen számla ügyében" a mindenkori magyar kormány határozatban vállalt felelősséget annak a kifizetésére; a szocialista kormány egyébként is vállalta, hogy a korábbi kormány által vállalt kötelezettségeket kifizeti.

    Dr. Szájer József beszámolt arról is, hogy a soproni országgyűlési képviselőkből alakult képviselő csoport ülését a jövő hét utáni hétfőre hívta össze, amely alkalommal ünnepség keretében a népszavazás évfordulójáról is megemlékeznek. Kérdésre válaszolva kifejtette: azt, hogy a képviselő csoport már nem is működik valószínűleg olyan mondja, aki a meghívás ellenére az üléseken nem vett részt.

T.É.



2003. november 07., péntek 22:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület