CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Ma 0 órától ismét munkabeszüntetést tartanak az osztrák vasutasok. A sztrájkot szervető szakszervezet vezetői még nem tudják, meddig nem járnak a szerelvények nyugati szomszédunknál, de, miután eddig nem vezettek eredményre a tárgyalások az ÖBB vezetésével, 2 napig biztos tart a munkabeszüntetés. A vasutasok azért sztrájkolnak, mert 2010-ig takarékossági programot és 12 ezer dolgozó munkahelyének megszüntetését hirdette meg az osztrák vasút.

Magyarország gazdasága már része az Uniónak, ugyanakkor a stabilitás szempontjából lényeges a jövő májusi csatlakozásunk- hangsúlyozta Lámfalussy Sándor professzor tegnap Sopronban. Az Európa-hírű gazdasági szakember a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karától vehetett át Tiszteletbeli Doktor elismerést.

Folytatja szereplését az Euroligában az Euroleasing-Orsi Sopron női kosárlabdacsapata. A Soproni alakulat ma(szerda) a francia Aix-en Provence otthonában szerepel.

Nyugat-Magyarországon elsőként, Sopronban, az Erzsébet Kórházban dr.Váczi Gábor ortopédsebész professzor vezetésével, újfajta műtéti eljárás alkalmazását kezdték meg. Az Egyesült Államokban kidolgozott technika a csípő-és térdizületi protézisre várók körében csökkentett sebészeti feltárást és gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé.

Ma 18.00 órától rendkívüli közgyűlést tart városunk képviselő testülete. A városatyák két napirendi ponról tárgyalnak: a SOTÁV KFT privaticációjának határidő módosításáról és a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület alapszabályának módosításáról.

A soproni hulladékkezelés jövőjéről tartandó nyílt vitára hívta ki a soproni városvezetést a városatyák Polgári Összefogáshoz tartozó csoportja. A Polgári Összefogás soproni önkormányzati frakciója támogatja a hulladéklerakó és hulladékgazdálkodási beruházás mielőbbi megkezdését és a győri Eu-programhoz való csatlakozást.

Évek óta probléma Sopronban a jégpálya ügye, illetve esetleges műjégpálya kialakítása. A városvezetés most tárgyalásokat kezdett egy budapesti céggel, műjégpálya építéséről. A megbeszélések egyelőre kezdeti stádiumban, a helyszínkeresésnél tartanak.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.

Éleslövészet: Harkai katonai lőtéren november hónapban az alábbi napokon 12-13-18-19-20-án naponta 8.00-13.00 óráig



2003. november 12., szerda 15:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület