CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Orvoshiány az Erzsébet Kórházban- Süni klub: faültetés- Fúvószenekari Konferencia- Trianon utóélete- Erdei séta- Észlelő hétvége a Muckon- Színház: az ügynök halála- Erős Ember Magyar Nagydíj

Orvoshiány a soproni Erzsébet Kórházban Működésképtelenné válhat a soproni Erzsébet Kórház gyermekosztálya. Az osztályon jelenleg három szakorvos dolgozik, de legalább kétszer ennyire volna szükség. Ha a súlyos orvoshiányt rövid időn belül nem sikerül mérsékelni, fennáll a veszély, hogy az osztályt be kell zárni.
Két éve nyolc, ma mindössze három szakorvos teljesít szolgálatot a sop-roni Erzsébet Kórház gyermek-osz-tályán. Öt szülési szabadságon lévő kollégájuk helyett ugyanis az elmúlt idő-szakban nem érkezett utánpótlás, így a betegellátás zavartalanságát egyre nehezebben tudják biztosítani.
      Egy frissen végzett doktor ügyeletekkel együtt sem visz haza nettó 100 ezer forintot – mondta el kérdésünkre Dr. Tóth Péter osztály-vezető főorvos, aki szerint a rendkívül alacsony bérek mellett a nemrég bevezetett rezidensképzési rendszer is hozzájárul ahhoz, hogy nincs elég szakember. Nehézséget jelent az ügyeleti szolgálat megszervezése, a törvény szerint ugyanis egy-egy orvos havonta 6 ügyeletet vállalhat, így az jelenleg házi gyermekorvosok segítségével oldják meg az ügyeleti ellátást. Ezt azonban a helyi Egészség-ügyi Bizottság januártól nem engedélyezi; így ha nem érkezik hamarosan legalább 2-3 szakorvos, elkép-zelhető, hogy be kell zárni a gyermek részleget. Ebben az esetben a gyerekeket a győri vagy a szombathelyi kórházban látnák el. A soproni kórház több részlegén hasonló a helyzet. (Tóth Anita Lilla)

Süni klub - faültetés 2003. november 15-én, szombatton, 8:30 órakor Süni klub - faültetésre kerül sor az ágfalvi kísérleti erdőben. Találkozó: a 8.30 órakor induló ágfalvi buszon.

Fúvószenekari Konferencia  2003. november 15-én szombaton, a Magyar Művelődési Intézet szervezésében Fúvószenekari Konferenciát rendeznek a Gyermek- és Ifjúsági Központban (9400 Sopron, Ady Endre u. 10). A konferencia keretében Juventus Fúvószenekar koncertjére is sor kerül.
 
Trianon utóélete A Soproni Katolikus Konvent és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja szervezésében Szidiropulosz Archimédesz Trianon utóélete című előadására kerül sor 2003. november 15-én, 15.00 órakor a Bán János Katolikus Közösségi Házban (Sopron, Halász u. 38.).

A Katolikus Konvent Bán János Közösségi Háza szeretettel hívja a kisgyermekes családokat egy erdei sétára a Vashegyre, amelyen út közben a közös ének és  jókedv mellett az ősz színeit, a levelek, a fák formáit is megcsodálhatják a résztvevők. Az erdei séta 2003. november 15-én, szombaton, 9 óra 30 perckor a Lövér-uszodától indul.

Észlelő hétvége a Muckon 2003. november 15-én, szombaton 20:00 órakor tartja a Stella Egyesület észlelő hétvégéjét a Muckon. Közös észlelésre várják az érdeklődőket, távol a városi fényektől, ahol lehetőség nyílik az égbolt titkainak megismerésére. Helyszín: Mucki örs A programok és a helyszínek részletes leírása megtalálható a Stella Sopron honlapján: http://stella.sopron.hu. Érdeklődni lehet a Stella Sopron elektronikus levelezőlistáján: stella@sopron.hu,
 illetve a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.

Színház: Az ügynök halála A soproni Petőfi Színház hétvégi programjai:
2003. november 15., szombat   19:00 óra:  Az ügynök halála (Premier bérlet)
2003. november 16., vasárnap   19:00 óra Az ügynök halála (Jászai-bérlet)

A szereposztás és további információk a Programajánlóban, Színházvilág rovatunkban és a Pro Kultúra Kht. web-oldalán olvasható.

Kapcsolódó cikk:
Az "amerikai álom" elé, Sopronban

Magyarországi Erősport Szövetség, az IFSA támogatásával 2003. november 15. 16 órakor kerül sor az Erős Ember Magyar Köztársaság Nagydíj 2003. IFSA HUNGARIAN STRONG MAN CHALLENGE 2003  versenyre. A verseny helye: Sopron, Sportcentrum A rendezvény megnyitója: 13 órakor lesz.  A rendezvény szervezője az Enter 2002 Kft. Versenyszámok: Farönknyomás: 125 kg farönk kinyomása fej fölé, minél többször, Koffercipelés: 2x 151 kg-os koffer elcipelése, minél messzebbre, Autótartás rámpán: 2x 1100 kg-os autó rámpán tartása, minél tovább, Hordópakolás: 4db 160 kg-os hordó 8 méterről 122cm magasra felpakolása időre, "Frédi-Béni" autócipelés: speciálisan átalakított kispolszki 25 méterre elcipelése időre,  Súlypiramis: 225, 240, 270 kg-os súlyok 4db, egyenként 40cm-es lépcsőn felcipelése időre.

További részletes információk: meghívott versenyzők, versenybírók a Programajánló oldalain.
 



2003. november 13., csütörtök 13:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület