CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Utcai távbeszélők Nincs rá igény – leszerelik a fülkéket- Divatos szakmák Fertődről- Adventi készülődés a GyIK-ban- Zenede, kakaóval és kuglóffal

Utcai távbeszélők Nincs rá igény – leszerelik a fülkéket
Leszerelik a nyilvános telefonok egy részét, mert üzemeltetésük nem gazdaságos. A Nyugat-Dunántúl nagyobb városaiban év végéig körülbelül ezer utcai készülékkel lesz kevesebb.
 500 lakosra egy utcai telefon - ezt írja elő a Hírközlési Törvény. Magyarországon kétszer ennyi, Győr-Moson-Sopron megyében például az előírtnál 70 %-kal több nyilvános beszélőhely üzemel. Akadnak azonban olyan - főként kártyás - készülékek is, amelyeken havonta mindössze 10-15 percet beszél--nek.
     „Az európai tendencia szerint hazánkban is változnak a fogyasztói szokások, a mobil-telefonok elterjedésével egyre kevesebben használják a nyilvános távbeszélőket. A kártyás beszélők for-galma mintegy 30 %-kal csökkent. Egy-egy fülke fenntartása - típusától függően - évente 80-100 ezer forintba kerül és a szándékos rongálók évi többszáz millió forintos kárt  okoznak. Mindezt a - Nyugat-Európai mintával ellentétben - nem a tarifák emelésével ellen-súlyozza a Matáv, hanem csökkenti a kihaszná--latlan telefonok számát” – mondta el a Cyberpress kérdésére Balogh János, a Matáv nyilvános távbeszélő-szolgálta-tások divíziójának igaz--gatója. Hozzátette: nem kampányszerű leszerelési hullám következik. A fülkék forgalmát figyelő rendszer segítségével határoz-zák meg, melyekre van a legkevésbé szükség és csak azokat számolják fel. Az intézkedés a nagyobb településeken főként a kártyás készülé-keket érinti. A vezető hangsúlyozta: az aprófalvakban, kistelepü-léseken élők életminőségéhez, életviteléhez nélkülözhetetlen telefo-nok továbbra is üzemelni fognak. Nyugat-Dunántúlon az év végéig várhatóan mintegy ezer, ebből Győr-Moson-Sopron megyé-ben várhatóan 183 nyilvános telefonkészüléket szerel-nek le. (Tóth Anita Lilla)

Divatos szakmák Fertődről Végzősöket vár a fertődi középiskola. A fertődi Porpáczy Aladár Kertészeti és Magyar-Osztrák Vállalkozási Ügyintézőképző Középiskola és Szaktanácsadó Központ nyílt napot tart végzős általános
iskolásoknak november 28-án, 8 órakor Fertődön a Joseph Haydn u. 2. alatt, a fertődi kastély épületében.
Elsősorban olyan fiatalokat várnak a tájékoztatón, akik nyelveket, informatikát és divatos szakmákat szeretnének tanulni magyar és osztrák tanároktól. A nyílt
napon, a tájékoztató előadásokon és filmvetítéseken kívül lehetőség nyílik óralátogatásra is. (Educatio Press)

Adventi készülődés a GyIK-ban. A Gyermek- és Ifjúsági Központban november 27-én az adventi készülődés jegyében tartott foglalkozásra várják mindazokat, akik a képeslapkészítés- valamint ajéndékkártya-készítés titkaival, fogásaival szeretnének megismerkedni.

Zenede Zenede címmel fiataloknak szóló vasárnap délelőtti koncertsorozat indult. A kakaós, kuglófos rendezvény következő előadására november 30-án, fél 11-től várják a fiatalokat. Műsorvezető: Lukin László, Közreműködik a Dárdai Árpád vezette Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar.



2003. november 25., kedd 23:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület