CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A GLOBEX per tegnap a soproni tanúk meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Bíróságon. Dr. Gimesi Szabolcs volt polgármester és az önkormányzat megbízásából dolgozó ügyvéd elevenítették fel az 1997-98-as történéseit, a 3,5 milliárdos vagyon elvesztésének körülményeit. A per holnap folytatódik újabb tanúk meghallgatásával. Az ítélet hozatal időpontja még bizonytalan.

Közgyűlést tart városunk képviselő testülete MA fél kilenctől a városháza dísztermében. A városatyák várhatóan döntenek a városüzemeltetési Kft szétválasztásáról. A jövőben külön társaság végzi a hulladékgazdálkodást, és egy másik kft. az eddigi funkciókat. A képviselők döntést hoznak arról is, mennyivel emelkedik jövőre a víz-, és a csatornadíj Sopronban.

Euroliga mérkőzésen a soproni sportcentrumban az Euroleasing Orsi Sopron együttese a francia Bourges csapatát fogadta. Az eredmény 1 pontos hazai győzelem, 58:57 arányban. Ezzel Natalia Hejkova együttesének a mérlege 3 győzelem és 3 vereség a nemzetközi sorozatban.

Véradás: ma 15.00-18.00 között a Sopronkőhidai Börtön elítéltjei adnak vért a börtönkórházban.

Német - magyar szótárt állítottak össze az Osztrák Szakszervezetek Szövetségének burgenlandi munkatársai. A kétnyelvű könyv olyan fogalmakat tartalmaz, melyek az Ausztriában munkát vállalók számára nélkülözhetetlenek. A szótár ingyenes és már kapható a kismartoni szakszervezeti székházban. Emellett eljuttatják a magyar szakszervezetek képviselőihez és a munkaügyi központokba is.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.



2003. november 27., csütörtök 14:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület