CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

,,Amilyen a nő, olyan a család - amilyen a család, olyan a társadalom'

Amilyen a nő, olyan a család - amilyen a család, olyan a társadalom

    A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei Női Tagozata sajtótájékoztatót tartott november 27-én az Új utca 3 sz. alatti Fidesz irodában. A fő téma: a jövőben tervezett, tagozati és nyitott programok.
    Könya Istvánné elnök és Firtl Katalin alelnök hangsúlyozták a nők társadalmi szerepvállalásának fontosságát, amely éppen a családban betöltött összetartó szerepük miatt lehet valódi társadalmi kohéziós erő.
    Elmondtál: A 2003. október 17-én alakult női tagozat jelenleg 92 tagot számlál. Az elmúlt időszakban több kisebb összejövetelt tartottak a hölgyek, amelyek egymás jobb megismerését szolgálták.
    A Női tagozat rendkívül sokszínű szerveződés, hiszen szakmai és életkori határoktól függetlenül bárkit tagja lehet, a közös kapocs a női lét és a konzervatív, keresztény értékek tisztelete.
    Firtl Katalin alelnök elmondta, soproni helyi kezdeményezésként a női tagozat tagjaival karácsony előtti karitatíva akciót indítanak. Gyümölccsel, saját készítésű süteményekkel ajándékozzák meg azokat az embereket, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.  A város szociális intézményei közül kiválasztották a családok átmeneti otthonát és a Balfi utcai Szociális Otthont, ahova Advent harmadik hetében látogatnak.
    A jövő évben induló programsorozatról szólva, a FIDESZ megyei női tagozata Sopronban, Győrben, Csornán és Mosonmagyaróváron beszélgetésekkel és vacsorával egybekötött estéket szerveznek, ahová meghívják a politika és közélet jeles személyiségeit is. Az esték megrendezéséből befolyt bevételt a szociális szféra egy-egy intézményének ajánlják fel a szervezők a fent említett városokban.
    Kónya Istvánné elnök asszony beszámolt arról, hogy nagyszabású, mindenki számára nyitott megyei szintű előadássorozatot is terveznek 2004-ben, melynek központi témája az egészség, a nő és a család lesz. A témák között szerepel többek között a prevenció, a megelőzés hangsúlyozása, a nőgyógyászat, a Lyme kor megelőzése és gyógyítása, a szűrővizsgálatok fontossága.
    A női tagozat képviselői nagy hangsúlyt fektetnek a hazai és a szomszédos Ausztriában lévő polgári, keresztény értékrendet képviselő női szervezetekkel történő kapcsolatépítésre, aminek aktualitását az uniós közös régióba való tartozás adja majd.

H. E.2003. november 27., csütörtök 21:48


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület