CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

2003. december 8-án, hétfőn 18 órakor a soproni Hűségzászlónál a FIDESZ és az MDF kezdeményezésére

Emlékezés Antall József, néhai miniszterelnökre

    Antall József, néhai miniszterelnök halálának 10. évfordulója közeledtével rövid ünnepségre – gyertyagyújtásra – hívják Sopron és környéke polgárait, Antall József tisztelőit 2003. december 8-án, hétfőn 18 órakor a soproni Hűségzászlóhoz a FIDESZ Magyar Polgári Szövetég Kulturális Tagozat és a Magyar Demokrata Fórum megyei szervezeteinek kezdeményezésére, a Fidelitas, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség, a KDNP, az MDF, az MDNP, az MKDSZ soproni szervezetei, valamint a Polgári Együttműködés Egyesülete és a Polgári Körök soproni csoportjai.

Szemerey Tamás. Szarka László, Borbély József, Szokolay Sándor
az MDF-irodában tartott sajtótájékoztatán

    Ezt ma a  FIDESZ-Kulturális Tagozata, valamint az MDF megyei elnökségeinek közös soproni sajtótájékoztatóján Dr. Szarka László, elnök (FIDESZ) és Dr. Borbély József, elnök (MDF) közösen jelentették be. Az eseményen résztvett Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerző, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata tiszteletbeli elnöke, és Dr. Szemerey Tamás a tagozat helyi alelnöke.

    Szarka László elmondta: A december 8-ai ünnepségen imát mond Horváth Imre városplébános, jelen lesznek a történelmi egyházak soproni képviselői, elhangzik Szokolay Sándor (FIDESZ Kulturális Tagozat) és Szabó Miklós (MDF) megemlékezése, Für Lajos üzenete a soproniakhoz, valamint Kosztolányi Dezső: Marcus Aurelius c. verse. A szervezők kérik, hogy a rendezvény  résztvevői hozzanak magukkal gyertyát vagy mécsest.
Dr. Borbély József hozzátette: az ünnepség kezdeményezőjeként az MDF nevében Szabó Miklós megyei elnök méltatja majd Antall József életpályáját.

    A sajtótájékoztatón szóba került egy Antall József nevét méltó módon megörökítő közterület, emléktábla létrehozása, vagy szobor felállításának ötlete. A 10 éves évfordulós ünnepség megfelelő alkalom arra, hogy egy alulról, a soproni polgároktól származó, megfelelően kidolgozott kezdeményezésként Antall József szellemi örökösei ezen a módon is leróhassák tiszteletüket a politikus emberi és szellemi nagysága előtt.
        Borbély József azt is bejelentette: A hagyományoknak megfelelően Antall József halálának évfordulóján december 12-én, szentmisét tartanak  a soproni Domonkos-templomban.
    Szokolay Sándort baráti szálak is fűzték a volt miniszterelnökhöz. A két politikai párt közös rendezvényére utalva, valamint Antall József és Orbán Viktor közötti kapcsolat fő vonásait vázolva, jelentette ki a zeneszerző az összefogás szükségességét: Magyarország nagy hiányt szenved abban, amit Péter apostol a pünkösdi történetben úgy fogalmaz meg: ,,Mindnyájan egy akarattal együtt valának"- mondta a zeneszerző. 

T.É.



2003. december 01., hétfő 23:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület