CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A sport, tömegsport  támogatásáról tartott sajtótájélkoztatót 2003. december 1-jén a Kurucdombi sporttelepen Kalmár István alpolgármester és Németh Imre önkormányzati képviselő, a Sport albizottság vezetője.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a tömegsport vonzása akkor jelentős, ha van egy húzó élsportja a településnek. Ezért a szerződéses támogatás mellett a a kiemelt klubokban, a Matáv és GySEV csapataiban tulajdonrészt is vásárolt a város, anyagilag és tulajdonosi szerkezetben is megerősítve az egyesületeket. Az ÁSZOK-SMAFC, SMAFC-ÁSZOK  rendkívüli, 10 millió támogatást kapott a 20 millió forintos éves támogatás mellé.
Kalmár István tájékoztatott arról, hogy a stadion rekonstrukció beruházás  eredeti 535 milliós összegéhez képest jelenleg 575 millió forint a tervezett összeg. Ebből állami támogatás 355 millió forint, önkormányzati rész 180 millió,  a plusz 40 millió forintot önkormányzati támogatásként a lelátó és pálya esővíz elvezetésére, TV állások építésére, a keleti lelátó székezésére fordították.


Kalmár István és Németh Imre

A továbbiakban az alpolgármester a diáksport és a szabadidősport támogatásáról, az idei év beruházásairól elmondta, hogy miközben az élet minden területén megszorító intézkedéseket kellett életbe léptetni a város gazdálkodásában, a sportalapból történő támogatás -a sportszervezetek, a diák sportbizottságok, a szabadidősport támogatása - az idei költségvetési évben is elérte a 30 millió Ft-ot. Az élsport mellett  közel 10 milliós beruházással segítette a városvezetés a tömegsport  feltételrendszerének a javítását. A Kőfaragó téri lakótelepen: 1 millió forintos beruházás volt a salakos labdarugó pálya felújítása, a Kurucdombi parkoló építésére és a sportpályára: 6,5 millió forint, a Jereván lakótelepi pálya kerítés és felújítására 100 000 forint, az összes salakos pálya salakosítása: 1,6 millió forint jutott.
A diáksport területén a legnépszerűbbek a labdarúgó, kosárlabda, kézilabda és röplabda bajnokságok. A labdarúgásnak a Papréti-, az Anger- réti sporttelep, míg a tömegsportoknak az iskolai tantermeken kívül a Sportcentrum, a Papréti- és a Kurucdombi- tornatermek adnak helyet. A diáksport rendezvények szervesen beépülnek a városi sportági- és szabadidősport szakbizottságok versenyrendszerébe, hiszen ők biztosítják a játékvezetőket, versenybírókat, szervezöket és rendezőket.


Kurucdombi parkoló I.

A legnagyobb létszámú felnőtt versenyrendszer a kispályás labdarúgás. A szabadtéri bajnokságon 90 csapat, mintegy 1500 fővel vesz részt a Tóparti és Kurucdombi
sporttelepek 2-2 világítással ellátott salakos pályáin. A téli időszakban 68 csapat a Sportcentrumban a téli terembajnokság eseménysorozaton vesz részt.
A kosárlabdázók szakbizottsága 16 férfí és 4 női együttesnek szervezi a bajnokságot. A teniszezők a két nyolcas csoportban küzdenek áprilistól-októberig a város teniszpályáin, míg az asztaliteniszezők 10 csapattal a Kőszegi úti teremben.E sportágakban a bajnokságok mellett több esetben is kupaküzdelmekben mérik össze
erejüket, tudásukat a résztvevők. Ilyen a labdarúgásban az Ászok Kupa, a kosárlabdázóknál a Március 15. Kupa, a röplabdázóknál a Köztársaság Kupa.

Az állandó és hagyományos sportágak mellett a városvezetés támogatja és segítjük a sportszervezetek által rendezett, a város sportéletét színesító szabadidős eseményeket. Ilyenek a kerékpár és futó akciók, a téli sportok eseményei, az országos rendezvényekhez kapcsolódó városi sportnapok.
Nem kis erőfeszítésébe került a városnak az elmúlt esztendőben, a játszótereken a grundfoci és kosárlabdapályák kialakítása, az elmúlt időszakban húsz játszótéren helyeztek el labdarúgó kapukat és kosárlabda palánkokat, és jövőre is folytatódik a több évtized óta elhanyagolt grundpályák felújítása - mondta az alpolgármester.


Kurucdombi parkoló II.

Kérdésre válaszolva az alpolgármester elmondta, hogy az eredetileg december 14-ére tervezett  stadion átadást egy tavaszi időpontra, nemzetközileg elismert labdarugó csapat szereplésével egybekötött találkozóra kívánja áttenni a városvezetés.

tsz



2003. december 02., kedd 01:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület