CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Magyar Posta Rt a hatékonyabb működés és az erőforrások ésszerűbb felhasználása érdekében átalakítja szervezetét. Ez érinti a regionális igazgatóságokat is. Január 1-vel megszűnik a nagy múltú, 154 évvel ezelőtt alapított Soproni Igazgatóság. Az új évtől 3 igazgatóság működik majd, a központi régió székhelye Budapest, a nyugat-magyarországié Pécs, a kelet- magyarországié pedig Debrecen lesz. Tegnap látogat Szabó Pál, a MP Rt vezérigazgatója és személyesen találkozott Walter Dezső polgármesterrel, hogy tájékoztassa a január 1-én életbe lépő változásokról.

3,6 milliárd forintos beruházással készülhet el a soproni régió modern hulladéklerakója. Az új depónia Európai Uniós támogatásokkal várhatóan 2007-re nyílhat meg. Az önkormányzat Fertőszentmiklós és Csepreg vezetőivel is felvette a kapcsolatot, hiszen ezeken a településeken már a 90-es években szavaztak a lakók a szemétlerakók létesítéséről. Rövidesen ezeknek bővítését és modernizálását kezdhetik meg. A beruházáshoz a soproni, valamint a környező települések önkormányzatainak lakosság arányosan 360 millió forintot kell biztosítaniuk. Az új lerakó építése, amelynek kivitelezését 2006-ban kezdhetik meg, 110-120 ezer embert érint.

Győzelemmel folytatta szereplését az Euroligában az Euroleasing Orsi S. A zöld-sárga együttes tegnap a cseh Praha otthonában nyert 30 ponttal. Az Eredmény: Praha-Orsi: 57:87.

Mától rendezik két napon át a IV. Magyarországi Bormarketing Konferenciát, amelynek megnyitóján köszöntőt mond Walter Dezső polgármester. A Bormarketing Műhely Kht. szervezésében megvalósuló rendezvény helyszíne a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.

Sopron történelmének feketebetűs napja az 1944 december 06-a. A várost ért bombatámadások szörnyű emléke ma is elevenen él. Adózzunk csendes főhajtással a II. világháború áldozatainak emléke előtt. Gyújtsunk gyertyát a soproni áldozatok emlékére, a Deák téri szobornál. Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és alpolgármesterei is elhelyezik a kegyelet virágait.



2003. december 04., csütörtök 14:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület