CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. február 7., kedd, Tódor, Rómeó napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Katasztrófavédelem – szorosabb együttműködés a Fertő osztrák és magyar oldalán

Együttműködési megállapodást írt alá a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi, valamint a Burgenlandi Tartományi Igazgatóság a Fertő tó tűzvédelmének javítása érdekében. A megállapodás a határon átterjedő tüzek nádtüzek oltásán túl kiterjed a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek és a felszíni vizeket ért szennyeződések határon átnyúló hatásainak felszámolásában való együttműködésre is.

A Fertőn az utóbbi években többször pusztított nagy kiterjedésű tűz. Ausztria és Magyarország közös természeti kincsének védelmére a burgenlandi és a magyar tűzoltók együttműködési megállapodást dolgoztak ki. A természeti katasztrófák elleni védekezés nemzeti ügy. A mostantól még szorosabbá váló együttműködés a tűzesetek megelőzét szolgálja – hangzott el az eseményen.

Manfred Seidl, az Osztrák Tűzoltó Szövetség elnöke, a Burgenlandi Tartományi Tűzoltóság parancsnoka a Cyberpressnek elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei, valamint a Burgenlandi Tartományi Igazgatóság közös határa több mint 100 km hosszú, errre a természeti katasztrófák nincsenek tekintettel, nem állnak meg a határokon, ezért nagyon fontos, hogy a magyar és a burgenlandi tűzoltók összehangolják munkájukat, amelyben kiemelkedő szerepet kap egy az eddiginél korszerűbb riasztási rendszer. Ennek segítségével minden eddiginél gyorsabban azonosítható a bekövetkezett káresetek pontos helyszíne.

Pesztenlehrer Lajos tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a megállapodás értelmében a burgenlandi és a magar tűzoltók információval látják el egymást például felszereléseik állapotáról, a riaszthatóságról stb…, emellett közös kiképzést és gyakorlatokat is terveznek. Az együttműködés a határon átterjedő tüzek oltásán túl kiterjed a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek, illetve a felszíni vizeket ért szennyeződések felszámolására is.

Tóth Anita Lilla2003. december 11., csütörtök 21:04


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület