CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Közös számvetés

Közös számvetés
Másfél milliárd forint központi forrásból

    Walter Dezső polgármester és Kránitz László országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartottak az elmúlt évben elért eredményekről. A polgármester hangsúlyozta a korrekt és nyílt tájékoztatás fontosságát, majd hozzátette: 2006-ban is úgy szeretne a választók elé állni, mint aki képes a beváltott választási ígéretekkel történő elszámolásra.

    Walter Dezső elmondta, hogy a város érdekében történő kapcsolatépítést nagyon fontosnak tartja, ebben Kránitz László személyében együttműködő partnerre talált. A Thurner Mihályt nagy példaképének tekintő polgármester a város édekében kész együttműködni a FIDESZ képviselőjével is.
A polgármester kiemelte: A város vagyonvesztése megállt, a gyarapodás elkezdődött, összesen 1, 5 milliárd forintos állami támogatást kapott Sopron.

    A szociális bérlakások építését kiemelten kezeli a városvezetés. Mint ismeretes, nemrég megtörtént a Hátulsó utcában a 43 lakásos bérlakás alapkőletétele. A város 400 m amunkálatok költségéhez ugyanennyivel járult hozzá az önkormányzat és az érintett lakóközösségek.illió Ft-ot nyert pályázati úton szociális és bérlakás jellegű építmények létrehozására.
    Fontos eredmény a Stadion rekonstrukciója is, hiszen 355 millió Ft állami támogatást sikerült erre a célra szerezni. Ehhez a város 180 millió forinttal járult hozzá, majd később újabb 40 millió forinttal támogatta a rekonstrukció befejezését.
    Az európai színvonalú Erzsébet-kórház további korszerűsítésére 200 millió Ft pályázaton nyert pénzzel járult hozzá a város, amelyet diagnosztikai eszközök vásárlására költött az egészségügyi intézmény. További 70 millió forintot biztosítottak az önkormányzat keretéből a kórház eszközvásárlására.
    A Hűségkút felépítésére nem volt elegendő az előző kormány által hagyományozott 30 millió, a város további 36 millióval támogatta a szobor és a park kialakítását.
    A legújabb eredmények közé tartozik, hogy az elmúlt héten az ipari park inkubátorházának építéséről támogatási szerződés aláírására került sor, az 1,150 milliárdos beruházást minimális önerővel sikerül létrehozni.
A panelházak utólagos hőszigetelésére 21 millió 600 ezer forintot kapott a város, amihez ugyanannyival járult hozzá az érintett önkormányzat és a lakóközösségek.

Kránitz László beszámolt arról, hogy ötvenmilliós komposztáló berendezés beszeréséről, valamint a közterek és szobrok rendbetételére, valamint a  Deák-szoborhoz kapott kultuszminiszteri tíz-, iletve kétmilliós támogatásról.
A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendszerváltás óta nem volt még ilyen szép, hangulatosan kivilágított a belváros. Mindez jó visszhangot keltett, és az idetartozás érzését erősíti a soproniakban,.

H. E.



2003. december 13., szombat 17:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület