CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Szombat éjjel fél tizenegykor a Tölgyfasor 18. alá riasztották a tűzoltókat, ahol egy faház égett. Míg kiértek, több pb. gázpalack is felrobbant. Vasárnap hajnalban a Széchenyi tér 1.szám alá siettek, ahol egy pincéből dőlt a füst. Alig értek vissza az állomáshelyre a tűz eloltása után, ugyanabba a házba hívták őket vissza, mert meggyulladt a pince egy másik tárolója. Mindkét ügyet átadták a rendőrségnek, bűncselekmény gyanúja miatt.

Tegnap délután fél háromkor egy Fertőbozon történt balesethez riasztották őket. Egy személyautó egy másik, parkoló gépkocsinak ütközött, majd felborult. A mentősök ellátták a - szerencsére csak - könnyű sérülteket, a tűzoltók pedig megtisztították az úttestet tegnap kora délután Fertőbozon.

Huszonkét embercsempész ellen hozott ítéletet a közelmúltban a Soproni Városi Bíróság. Legsúlyosabb büntetésként öt év négy hónap börtönt szabott ki a dr. Gajdos Anikó vezette testület. Az elítéltek között soproni és budapesti magyar, kínai és szír állampolgárok is vannak.

December 15. éjféltől új vasúti menetrend lépett életbe. Az egyik legfontosabb változás, hogy a Sopronból Budapestre közlekedő Intercity vonatok nem a Déli, hanem a Keleti-pályaudvarra érkeznek. Utazásuk előtt feltétlenül érdeklődjenek a Máv helyi információs irodáját:517-212.

Véradás: December16.kedd, 16.00-19.00 Csapod polgárai az általános iskolában.

A karácsonyi vásári forgatag veszélyeinek csökkentésére és főleg a zsebtolvajok ellen, közös járőrözést tartanak Sopron utcáin és a bevásárló központokban a rendőrség és a határőrség munkatársai.

Ajándékgyűjtő akciót hirdetett a Magyar Vöröskereszt. A szervezet a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Évében az intézményekben élő sérült gyermekek karácsonyát szeretné megszépíteni. A soproni területi irodába eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is számítanak Sopron és a környék lakosainak felajánlásaira.

Idén is felállította elárusító helyét a karácsonyi vásáron, a Bányászati Múzeummal szemben a Lions Soproni Klubja. A forralt bor és a sütemények árusításából befolyt pénzt most a vakok és gyengénlátók támogatására fordítja a karitatív szervezet.



2003. december 16., kedd 11:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület