CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Adventi hangverseny a zeneiskolában - A Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület pályázata- A Megyei Őszi Tárlat Közéleti Különdíja -Rogán Antal Sopronban

A Gyermekétkeztetési Alapítvány IX. Karácsonyi Élelmiszerosztó Akciója  A Gyermekétkeztetési Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet Kuratóriumának IX. Karácsonyi Élelmiszerosztó Akciójának 2003. évi pályázatán soproni iskolák is nyertek. Ajándékcsomagokat a Szent István Általános Iskola, a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakképző Iskola, a Fenyő Téri Általános Iskola kapott  Győr-Moson- Sopron megyéből pedig még az enesei Általános Iskola és a beledi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat.
A 137 ajándékcsomag jelképes átadására december 17-én került sor a soproni Fő téren, ahol Kalmár István alpolgármester köszöntötte a sikeresen pályázókat és adta át a csomagokat.
Egy-egy csomagban alapélelmiszerek: liszt, cukor, húskonzerv, tészta, burgonya, rizs, stb. vannak 5.480 Ft értékben. Egy csomag súlya: kb. 16 kg. A mostani akció előzménye, hogy az ország 1.090 iskolájából, és óvodáiból 77.400 csomagigénylés érkezett. A pályázó intézmények vezetői segítséget kértek a sok a rászoruló gyerekre hivatkozva. A december 17-i téli szüneti élelmiszercsomag átadó akció a kilencedik az alapítvány történetében.
Országosan 256 iskola rászoruló tanulói részére 10.000 élelmiszer csomagot adott át az idén 10 éves Gyermekétkeztetési Alapítvány, amely eddig több mint 1 milliárd forintnyi élelmiszerrel segítette a rászoruló gyerekeket.
Az alapítvány az első időben adománygyűjtései során felhívta a társadalom figyelmét, hogy a szegény gyerekek étkeztetése megoldásra vár. A hétvége, a tavaszi, nyári és téli szünet azonban még nincs megoldva, sok gyerek marad meleg étel nélkül. A Gyermekétkeztetési Alapítvány mostani célja, hogy minél több szegény gyereknek megteremtse hétvégére, a tavaszi, nyári és téli szünetre a meleg étkeztetést. A csomagokért az iskolák kisbuszokat és teherautókat küldtek az ország minden részéről.

Adventi hangverseny a zeneiskolában Zongoraszakos növendékek adtak adventi hangversenyt a Horváth József Művészeti Iskola kamaratermében. Horváth jolán tanárnő 15 növendéke játszott adventi-karácsonyi zongoradarabokat a teltházas közönség előtt.

A Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesületet 2003. december 7-én hivatalosan bejegyezte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság,  ezzel az alakulási folyamat véget ért és megkezdődhet a világörökség feltárása, megőrzése, megóvása, fejlesztése érdekében az érdemi munka.
Az Egyesület elnöksége ezért 2003. december 11-én Fertőszéplakon ülésezett, amelyen az elnökség tagjai mellett a valamennyi egyesületi tag, azaz a Fertőtáj polgármesterei is részt vettek. Az elnökség döntött a titkári tisztség kiírása ügyében, azaz 2003. december 31-ig lehet a tisztségre pályázatot benyújtani. A tisztség betöltésének kezdő időpontja 2004. január 15. A pályázat részletes tartalma:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A FERTŐTÁJ VILÁGÖRÖKSÉG MAGYAR TANÁCSA EGYESÜLET
TITKÁRI TISZTSÉGÉRE

A Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület (Fertőd Joseph Haydn u.2. 9431) pályázatot hirdet az Egyesület titkári tisztségének betöltésére.
A munkába lépés legkorábbi kezdete és tartama: 2004. január 15-től határozatlan időtartamig.
A titkár díja, illetve egyéb juttatásai: megegyezés szerint.
A titkár a tisztségéből eredő feladatokat határozatlan idejű munkaviszonyban látja el az Egyesület javára.

A titkári tisztség, illetve a munkakör ellátásához szükséges feltételek:
- felsőfokú végzettség
- tárgyalási szintű német nyelvtudás
- szervezési gyakorlat
- számítógépes felhasználói ismeretek
- jogosítvány

Előny: - EU pályázatokban szerzett jártasság, a térség ismerete

A pályázatnak tartalmaznia kell:
- a végzettségre vonatkozó okmányokat, illetve másolatukat
- pályázó részletes szakmai önéletrajzát
- nyilatkozatot, hogy a pályázó megválasztása esetén a tisztség betöltésének nincs törvényes akadálya, illetve korlátja

A pályázat benyújtásának határideje: 2003. december 31.

A pályázatot kizárólag postán lehet benyújtani a fenti határidőig 2 példányban Ivanics Ferenc egyesületi elnök nevére a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala címére: 9021 Győr Árpád u. 32. „VILÁGÖRÖKSÉG” megjelöléssel.

A pályázat elbírálásának határideje: 2003. január 14.
 

A Megyei Őszi Tárlat Közéleti Különdíja

A kiállítás-látogatók szavazata alapján Papp Gábor, pannonhalmi képzőművész alkotásai bizonyultak a legnépszerűbbnek, így a „Megyei Őszi Tárlat Közéleti
Különdíját” ő vehette át Ivanics Ferenc megyei közgyűlési alelnöktőltől a tegnap délután Győrött, a Megyeházán.

A Megyei Őszi Tárlat november 13-i megnyitóján a „közéleti különdíjat” a Megyei Közgyűlés alelnöke  ajánlott fel a kiállítás legnépszerűbb alkotójának. Az ötletet támogatva, a felajánláshoz csatlakozott Balogh József, Győr polgármestere és dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyűlés elnöke is.
 

Rogán Sopronban A lakáshitelekhez nyújtott kedvezmények drasztikus megkurtítását, az elmúlt tizenöt év egyik legnagyobb vívmányát, a működő lakástámogatási rendszer lerombolását,  továbá a 2004. évi költségvetés kiszámíthatatlanságát bírálta Rogán Antal a Soproban tartott lakossági fórumon, kifejtve : az EU-csatlakozás évében Magyarország lakosságának, minden rétegnek kiszámíthatóságra és tervezhetőségre lenne szüksége nem pedig adóemelésre, és az árak emelkedésére. Az EU-ba igyekvő tíz ország között Magyarország immár sok tekintetben sereghajtó vélte Rogán Antal a soproni Vas- és Villamosipari Szakképző iskola aulájában tartott rendezvényen.
 



2003. december 18., csütörtök 08:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület