CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Súlyos balesetek történtek a hétvégén Sopronban, illetve környékünkön. Sopronkövesden szombaton délután, egy fiatal lány körültekintés nélkül lépett az úttestre. Egy személyautó elütötte, a balesetben a hölgy először a motorháztetőre, majd az aszfaltra zuhant. Súlyos sérülésekkel került a soproni kórházba. Nagycenken szombat este történt súlyos baleset, amikor egy- a 84-es főúton közlekedő személyautó-, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott egy másik autónak ütközött. A vétlen sofőr autójában utazó két gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a baleset okozóját súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Tegnap délelőtt Sopronban a Deák tér-Lenkey utca sarkán gyalogost gázoltak. Szerencsére nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
Önkormányzati Képviselők Nemzedéki Tanácsa /ÖNKÉNT/ alakult a Sopron környéki kistelepülések önkormányzati képviselőiből. Az országos hatáskörű civil szervezet alelnöke FirtlKatalin, Kópháza önkormányzati képviselője. A szervezet nem a hivatalokon, hanem személyes kapcsolatokon keresztül kívánja a problémákat az önkormányzatokhoz eljuttatni. Az ÖNKÉNT az Eu-csatlakozás adta feladatokra is felkíván készülni, többek között segítséget nyújt a kistelepüléseknek a pályázatok megírásában.
 
 Az év elején újra megnyílhat a nagycenki Kastélyszálló. A Kincstári Vagyonigazgatóság és a Kastélyszálló Rt. közös megegyezéssel bontották fel a szálló bérleti szerződését a házat korábban üzemeltető vállalkozóval. A bérlő elmondása szerint a ház felújítására, fejlesztésére, valamint színvonalas szolgáltatások bevezetésére nem sikerült anyagi támogatást szerezni és nyár végére a bérleti díjat sem tudta fizetni. A kiírt pályázat határideje lejárt, a három beérkezett pályázatot várhatóan ezen a héten bírálják el. A 22, munka nélkül maradt dolgozó abban bízik, hogy az új üzemeltető tovább foglalkoztatja őket.
 
A Matáv-Sopron labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosi taggyűlésén a szezon végéig meghosszabbították Gőbl Gábor ügyvezető december 31-én lejáró mandátumát.
A klub közös megegyezéssel szerződést bontott két csatárral, Tiber Krisztiánnal és Bausz Róberttel. Ők Ausztriában szeretnék folytatni pályafutásukat.
 
A karácsonyi vásári forgatag veszélyeinek csökkentésére és főleg a zsebtolvajok ellen, közös  járőrözést tartanak Sopron utcáin és a bevásárló központokban a rendőrség és a határőrség munkatársai.
 
Idén is felállította elárusító helyét a karácsonyi vásáron, a Bányászati Múzeummal szemben a Lions Soproni Klubja. A forralt bor és a sütemények árusításából befolyt pénzt most a vakok és gyengénlátók támogatására fordítja a karitatív szervezet.



2003. december 22., hétfő 14:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület