CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

December 22-én tizenkét család vette át ünnepélyes keretek között a tulajdoni lapokat

Brennbergbányai telkek - folyamatosan rendezik a tulajdoni lapokat

Sajtótájékoztatóval egybekötött találkozóra hívta a brennbergbányai felújított Kultúrházba 2003 december 22-ére Hruby József alpolgármester azt a tizenkét családot, akiknek eddig sikerült az ingatlanvásárlásuk után a telkek tulajdonviszonyát rendezni.

Az eseményen, részt vett Varga Gyula a választókerület önkormányzati képviselője, Fabó Károly a Városi Földhivatal vezetője és Bschaden Lajos, a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Irodájának munkatársa.

Varga Gyula, Hruby József, Bschaden Lajos és Fabó Károly

Bevezetőjében Varga Gyula elmondta, hogy az elmúlt időszakban a településen kevés kivétellel, önkormáyzati bérleményben éltek a lakosok. Az 1990-es évek végén elkezdődött a lakások és a hozzá tartozó ingatlanok elidegenítése, de az ingatlanok nagy részének eladása akadályba ütközött. 2000-ben a bérlők a lakások nagy részét és a hozzá tartozó 200 négytzetméter feletti ingatlant is egy 1999-es önkormányzati rendelet alapján kedvezményesen megvásárolhatták. A hatályban lévő rendezési terv alapján a telekmegosztások állami tulajdont is érintettek, emiatt a telekkönyvezés elhúzódott.Hruby József alpolgármesternek 2003 október elején sikerült megállapodást aláírni a Kincstári Vagyonigazgatósággal, ennek eredményeképpen első körben tizenkét ingatlan tulajdoni lap ünnepélyes átadásásra kerülhet sor.
A képviselő szerint a Vagyongazdálkodási Iroda és a Földhivatal kapacitásának figyelembe vételével a többi, összesen közel kétszázötven ingatlan tulajdoni lapját is sikerül folyamatosan rendezni jövő év végéig.
Varga Gyula reméli, hogy a közelgő karácsonyi ünneplést sikerült  megnyugtatóbbá és boldogabbá tenni az érintett családok számára.

Hruby József alpolgármester köszönetet mondott a brennbergi lakosoknak a közel egy évtizedes türelemért. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy egy éves budapesti tárgyalássorozet után sikerült aláírnia szerződést a Kincstári Vagyonigazgatósággal. Megköszönte a Földhivatalnak, hogy a telekkönyvi átvezetéseket nagyon rövid idő alatt végrehajtották, és Bschaden Lajosnak a hivatalok tevékenységének  összefogását a telekügyek rendezése érdekében, ezután átadta a családok jelenlévő képviselőinek a tulajdoni lapokat.
Fabó Károly hozzászólásában kiemelte, hogy az utóbbi egy évben alakultak ki azok a jogi feltételek, amelyeknek az alapján a Földhivatal átjegyezhette az ingatlanokat, amit soron kívül meg is tett, és vállalta, hogy a következő átjegyzéseket is soron kívül el fogják végezni.
A rendezvény zárásaként az infrastruktúra  kialakításának folyamatáról és egyéb helyi aktuális kérdésekről folytattak megbeszélést az önkormányzat képviselői és a brennbergbányai lakosok.

TSZ



2003. december 22., hétfő 22:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület