CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Nyolc új rendőrautót adományozott a város önkormányzata a soproni rendőröknek.

December 30-án az önkormányzati képviselők jelenlétében adta át Walter Dezső polgármester Dr. Szabadfi Árpádnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság vezetőjének és  Farkas Gábor városi rendőr-kapitánynak azt a nyolc rendőrautót,amelyet az önkormányzat december 18-ai döntése alapján adományozott a soproni Rendőr-Kapitányságnak.

Walter Dezső polgármester beszédében elmondta: az Önkormányzat úgy döntött, hogy közbeszerzés keretében 25 millió forint értékben nyolc személygépkocsival támogatja a rendőrség munkáját. Kiemelte, Sopron országos hírnévre tehet szert, azzal, ahogy megbecsüli rendőrségét, különös tekintettel a májusi uniós csatlakozás utáni szerepére a városnak. Hagyományteremtő szerepet vállalt fel az Önkormányzat ezzel a döntésével  és példát kíván mutatni más városoknak. A polgármester megköszönte és külön kiemelte, hogy döntését politikai hovatartozás nélkül az Önkormányzat egyöntetűen támogatta. Köszönetet mondott a Porsche Hungária vezetésének, hogy közbeszerzési ár alatt biztosította az autókat a soproni önkormányzat számára. Walter Dezső tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a lecserélt autók a megye más településein fognak szolgálatot teljesíteni. Ezután képletesen egy autókulcsot adott át a soproni rendőrkapitánynak az adományozott autók használatba vételéhez.

Farkas Gábor, Dr. Szabadfi Árpád és Walter Dezső a kulcs átadásakor

Farkas Gábor városi rendőr-kapitány a kulcs átvétele után Tájékoztatott arról, hogy a soproni kapitányság eddig 26 gépkocsival rendelkezett, amiből 19-et a megyei főkapitányság, 6 darabot pedig alapítványi forrásból biztosítottak, de a többéves használat után, már  ezek sem tudják a feladatokat megfelelő színvonalon ellátni.
A rendőrkapitány örömét fejezte ki, hogy a rendőrség megújult technikai felszereltséggel kezdheti a 2004-es évet.

Dr. Szabadfi Árpád a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság vezetője a Cyberpressnek elmondta, hogy ez a nap képt szempontból is öröm számára. Egyrészt mint a megye rendőr-főkapitánya, és mint soproniként átvehet a megyei rendőrségnek, a soproni városi kapitányságnak  az önkormáyzattól nyolc darab kiváló minőségű, új rendőrautót, másrészt szakmai oldalról nagyon fontosnak tartja, hogy a májusi uniós csatlakozás után, a rendőrség nem csak külső személyi megjelenésében lehet ápolt, hanem a technikai megjelenésében is. A nyolc autó amit az önkormányzattól átvesz a rendőrség, azt a színvonalas külső megjelenést biztosítja a rendőrségnek, amellyel tekintélyt, tiszteletet vívhat ki magának, a szakmai munka amely a közbiztonság valamint a bűnügyi területen folyik, egy magabiztos, technikailag satbil háttérrel fog rendelkezni.
A rendőr-főkapitány úgy gondolja, hogy a város ezzel azt is mutatta, hogy a viszonylag nehéz anyagi körülmények között is mindent megtesz azért, hogy a rendőrsége jó technikai feltételekkel rendelkezzen, és olyan előrelépést is mutat, hogy az ide látogató turisták, ha találkoznak a hatósággal, a minőségi technikai felszereltséggel rendelékező rendőrséggel, ez biztonságot és tiszteletet sugall számukra.

A soproni kapitányság technikai felszereltségében megújult, ezekkel az új autókkal minden amortizált, 300-400 ezer kilométert futott autót lecserélnek amit a központi keretből biztosított két autóval nem tehettek meg.
A humán erőforrás is megújul, nyár elején ötven rendőr végez a Rendészeti Szakközépiskolában így a soproni kapitányságot szinte teljes egészében fel tudják tölteni, megszűnik a létszámhiány - nyilatkozta Szabadfi Árpád.

tsz
 



2003. december 30., kedd 23:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület