CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A Trio d'Echo együttes év végi koncertje

A Trio d'Echo együttes adott koncertet a tegnap a B. W. Pannonia Med Hotel Európa-termében.
Eckhardt Gábor (zongora), Horn András ( klarinét), Déri György (gordonka) óévbúcsúztató előadásán Ludwig van Beethoven: B-dúr trió, op. 11, Mihail Glinka: Trio pathétique (1832), Anatolij Ljadov: Mozurka, op. 3 Nr. 6, Szergej Rahmanyinov: g-mol etude-tableaux, op. 33 Nr. 5, Kovács Béla: Üdvözletem, Johann Strauss úr!, Paco de Lucia: El tempul, Astor Piazzolla: Verano Porteno művek hangzottak el.

A Vasárnapi Muzsika és a soproni Zenebarátok Köre szervezésében tartott idei utolsó rendezvényén Kóczán Péter, a rendezvénysorozat fáradhatatlan szervezője kérésünkre rövid mérleget vont az idei évről. Elmondta: a februári váltással a Vasárnapi Muzsika rendezvénysorozat kikerült az addigi megszokott helyszínről, a Pannonia Med Hotelből; a továbbiakban minden hó első vasárnapján a Pannónia koncertterme,  a többi hétvégeken a Liszt Ferenc Kulturális Központ ad otthont a hangversenyeknek.
A jövőbeli tervek között szerepel az is, hogy a  négyszáz főt számláló Zenebarátok Köre, további zenekedvelőkkel bővüljön.
A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott előadások között a hónap minden második vasárnapján a Fidelissima Vegyeskar biztosítja a programot, az utolsó vasárnap pedig, a soproni szimfonikusoké. Így kívánnak a szervezők helyi zenei fórum jelleget adni a Liszt Ferenc Kulturális Központban rendezett koncerteknek, másrészt a két koncertlátogató törzsközönség ,,összevonásával" a hallgatóság létszáma is megnövekedett. 
A továbbiakban Kóczán Péter arról is beszámolt, hogy februárig a B. W. Pannónia Med Hotel és a Zenebarátok Köre által támogatott rendezvények költségeit a Pro Kultura Közhasznú társaság finanszírozza. A  Pannonia Med Hotelben tartott koncerteken átlagosan 60-80 fő vett részt, a Lisztben mindig több mint száz fő, de nem volt ritka a 200 fő feletti hallgatószám sem.
A hallgatóság 60 százalékban állandó jelleggel a zenebaráti kör tagjaiból állt, a közönség többi része jegyvásárlással, alkalmanként vett részt a koncerteken. Főleg a középkorú és az idősebb korosztály a koncertek résztvevői, a fiatalok részvétele ,,programfüggő" - mondta a Kóczán Péter.
Ezért 2003-ban célzottan a fiataloknak is szerveztek egy négy koncertből álló sorozatot.
A jövő évben májusig a szervezők szándéka szerint a Vasárnapi Muzsika sorozat megtartja eddigi  műsorstruktúráját; a későbbiekben tervezik, hogy  kortárs zenei műsorokat is  rendezzenek a soproni zenebarátok számára.

th



2003. december 31., szerda 02:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület