CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tilos a korcsolyázás a Fertőn- Nincs felvonó Sopronban- Vers és prózamondó verseny- A Fáy Gazdasági Szakközépiskola bálja- A Soproni Petőfi Színház műsora

Tilos a korcsolyázás a Fertőn
10-12 centiméter vastag jégpáncél borítja a Fertő-tó felszínét. Az idei évben tükörjég alakult ki, mert a folyamatos, fagypont alatti hőmérsékletet nem kísérte erősebb szél. Vízügyi szakemberek szerint biztonságosan lehet korcsolyázni, hiszen a jég a vastagsága miatt sehol sem szakadhat be. Mindezek ellenére tilos a tó magyarországi szakaszain korcsolyázni, mert az illetékes önkormányzat nem jelölt ki olyan területet, amelyet lékeléssel folyamatosan ellenőriznek. A tiltás ellenére a fertőrákosi öbölben természetesen rendszeresen koriznak a téli sport kedvelői.
 


Nincs felvonó Sopronban

Továbbra sincs felvonó a soproni Dalos-hegyi Sípályán.
    Az elmúlt néhány napban kiváló minőségű, síelésre alkalmas porhó lepte el a várost és környékét. A síelés kedvelői mégsem tudják használni a sípályát, mert a sífelvonó – mint az utóbbi években mindig – az idén sem áll a sportolók rendelkezésére.
    Tavaly egész télen nem esett annyi hó Sopron környékén, hogy síelni lehetett volna, idén viszont már 20-25 centiméter csapadék hullott a várost övező hegyekre. A felvonó tehát működhetne, annak üzemeltetését viszont a terület tulajdonosa, az erdőgazdaság továbbra sem vállalja. Az ok egyszerű: nincs pénz az elavult szerkezet felújítására és működtetésére. ( Tóth Anita Lilla)

Vers és prózamondó verseny  2004. január 10-én, szombaton, 10:00-14.00 óra között tartják Győr-Moson-Sopron megyei német nemzetiségi vers és prózamondó versenyt a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.).

Fáy András Gazdasági Szakközépiskola bálja Január 10-én, szombaton kerül sor A Fáy András Gazdasági Szakközépiskola báljára a soproni Gyermek és Ifjúsági Központban. A rendezvény 19 órától hajnali 1-ig tart. A zenét a Tequila együttes szolgáltatja. Ízelítő a változatos programból: 19 órakor megnyitó, 19.10-kor nyitótánc, 22 órakor a nyitótánc ismétlése, 22 óra 10-kor a Roth-Eötvös Néptánccsoport bemutatója, 23 órától karaoke.
Az est egyik különlegessége a Fáy-bál szépének megválasztása. Az eredményhirdetés pontban éjfélkor kezdődik. A Fáy-bálon az alkalomhoz illő öltözetben kérik a megjelenést: lányoknak báli ruha, fiúknak öltöny/nyakkendő. Mindenkinek jó szórakozást kívánnak a szervezők.

A Soproni Petőfi Színház műsora 2004. január 8., csütörtök   19:00 óra:  A végítélet napja (Palotay-bérlet); 2004. január 9., péntek, 19:00 óra Az ügynök halála (Déryné-bérlet); 2004. január 9., péntek:  19:30 óra  Amese marad (Széchenyi-bérlet, kombinált).
Kapcsolódó cikkek a Színházvilág rovatban.
 
 



2004. január 07., szerda 19:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület